keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Koko kansako kokoon?


- Muistatko, kun keskustapuolue aina lupaili puhtaalta pöydältä aloittamisestaan,  ja joka kerta oli se sama reikäinen pellavaliina täynnään fläkkejä, -  sen päällä tarjottavana vain HK:n eräpäivän ohittaneita broileripyöryköitä?

- Hyvin minä sen muistan, sinapitkin oli kovettuneena siinä liinalla!

- No nyt tämä uusi kokoomuksen presidentti, mikäs sen nimi nyt olikaan, kertoi puheessaan, ettei katettuihin pöytiin ole ollenkaan tulemista!

- Jopas nyt jotakin, mahtaa siitä poru syntyä etenkin rikkaiden keskuudessa, Wahlroos varmaan hyppelee kiukusta tasajalkaa!

- Älä muuta sano! - Ei se sitten taidakaan olla mikään koko kansan presidentti, kun meinaa tuolla tavalla puuttua pörssikeinottelijoiden, muiden pankkimiesten ja EK:n pöytätapoihin!

- Voisi se sentään soppatykillisen hernekeittoa toimittaa sinne Etelärantaan!

----
 Kuvassa arkkitehtitoimiston toteuttama, Ilmari Kiannon "Punaisesta Viivasta" innoituksen saanut laser-teos "Saulin Sininen Viiva", eli "Seikka on Saletti!". Se penetroi Helsingin Tähtitorninmäeltä käsin, osuen lopulta Kallion kirkkoon, jättäen paremmalle puolelle vain kultahammasrannikon kärjen; mm. presidentinlinnan ja Eteläranta kympin. Teos on saanut vaikutteita Ronald Reaganin tähtien sodasta: "täältä sataa voimaa!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)