torstai 17. tammikuuta 2013

Suden hampaissa parasNettilehdet ovat ottaneet tavakseen pelotella tulevalla säällä. Syöksyvirtauksia, trombeja, rankkasateita, raekuuroja, vanhoja ämmiä, takarekiä, reen aisoja ja lumimyrskyjä. Superpaukkupakkasia ja vieläkin kylmempää!

Ilmatieteen laitoskin alkoi julkaisemaan kelivaroituksia: "Varoitus, varoitus, varokaa, varokaa: tämä on normaalin kelin varoitus!" - Jo aikaisemmin viranomaiset alkoivat varoittaa asutuksen lähelle eksyneistä karhuista, ketuista, oravista ja lumikoista.

Samanlaista se on kansantalouden suhteen.

Ennen sanottiin, että talousviisaiden tulee rauhoittaa markkinoita, luoda positiivista mielialaa. Ehkä tavallisia palkansaajia ei enää koeta edes markkinoiksi, mutta jo pitkään on viisaimman tietäjän tittelistä kilpailtu mahdollisimman, jopa mahdottoman, synkillä tulevaisuuden näkymillä.

Vanha suomalainen sananlasku tiivisti synkkyyden: "Parempi jäädä suden hampaisiin, muuten tulee kuitenkin karhu vastaan!"

Itse olen ehdoton optimisti, se vain hieman harmittaa, että tammikuu on taas yli puolen välin - ensi kesä on siis jo melkein ohi!

Kevään palkankorotusvaatimuksissa täytyy monilla aloilla tyytyä realistisesti ehkä jopa alle kymmeneen prosenttiin.

---

Jotain muuta jossain muualla -> Savon Sanomat: Vesa Kärkkäinen, Älä usko Häkämiestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)