maanantai 7. tammikuuta 2013

Bryssair

Finnair ottaa toiseksi kotikentäkseen Brysselin. Vielä ei ole julkistettu kuvia uusista Bryssairin väreissä lentävistä koneista.

2 kommenttia:

 1. Itekö keksit Bryssairin? Mojova nimitys! Olisi se ikävimmissä skenaarioissa voinut kääntyä Ryssairiksikin (kirj. Russair).

  On muuten paljon venäläisiä täällä kaupoissa. Leviltäkin kaveri soitti, että muuta kieltä ole kymmeneen päivään kuullutkaan kuin venättä.

  Montakohan kertaa sotakorvauksien määrän he ovat jo liikemiehillemme kuljettaneet? Taitaisivat näyttää sotien jälkeiset pöllipinot surkeilta kaninkakkarakasoilta nykyisten rahakasojen vierellä.

  Tavallisen kansan pussissa ne ruplat eivät kyllä näy. Päin vastoin rahoitamme kukin prismoissa ja muissa centrumeissa asioivat myös Moskovaan rakennettuja ja suunnittella olevia suomalaisia kauppaliikkeitä.

  Minusta hallitus teki oikean päätöksen eikä alkanut pönkittämään korealaisten liikemiesten mätäpaisetta vaikka siinä työllisyys kärsikin.

  Tekisivät nyt jonkin toisensuuntaisen tempun, jolla saisivat näitä ostosturistien tuomia ruplia enemmän valtion pussiin käänneltyä, mutta liikemiehet kai siellä vain rikastuvat.., ja ruplavirrat, minne ne kulkeutuvat? Veroparatiisisaaristoihinko?

  Siis miksi ei nytkin vuodenvaihteen 400 000 ostosturistin repuissaan kuljettamista, hirvittävistä mirjarldimääristä (moninkertaisesti yhden risteilyaluksen rakennuskustannukset plus voitot) ollenkaan näkyvää hyötyä ole valtiolle? Antaahan se valtavasti töitäkin kaupanalalla työskenteleville. Katainen ei ainakaan ole asiasta maininnut halaistua sanaa. Kitisee vain kirstunpohjan autioista näkymistä...

  VastaaPoista
 2. Koko bloggauksen tein kun Finnairista tuli mieleen Bryssair ja ainakin minun mielikuvissani on sen voimakas suomalaisuuden mainostaminen: "sinivalkoisin siivin!" - Ei Bryssair erityisen omaperäistä ole, bryssittelyä on esiintynyt.

  Vaikea näihin kovin selkeitä kantoja on minun ottaa, toisinaan vain tuntuu, että yritykset hieman liikaa teeskentelevät kotimaisuutta. "Made in Finlandin" tai sellaisen jossa on Suomen lipun kuva, täytyy kai olla vähintään 50 prosenttisesti suomalainen tuote.

  Ja ne Suomen liput valmistetaan pääosin Kiinassa.

  Venäläisiä oli Helsingissäkin uudenvuoden tienoilla silmälle pantavan runsaasti. Asiaan en ole perehtynyt, mutta eivätköhän yrittäjille ole mieluisia vieraita.

  Osa niistä ajaa sellaisilla laivan kokoisilla kaupunkimaastureilla, eivätkä liikennesäännöistä välitä lainkaan. Ryhmissä liikkuvat ovat kokemuksieni mukaan enemmän tavallisia ihmisiä.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)