tiistai 22. tammikuuta 2013

Ajan kuvaaJaappanian valtiovarainministeri Taro Aso antoi lausunnon vanhoista ihmisistä: "Taivas varjele, jos sinut pakotetaan elämään, vaikka haluat kuolla. Et voi nukkua hyvin, kun mietit, että kaiken maksaa hallitus".

Teeppä, Taro, Yukio Mishimat. 

---
Kuva: Yle Elävä arkisto, Jurkan huonetta ja sukua: "ethän sä tänään lähde, vaan sä lähdet huomenna, ihan niinkuin Jeesus!"

4 kommenttia:

 1. Otsikostasi savolaisleuka viäntää heti, että:

  Mihin sinä sitä kuvaa ajat?

  Minne sinä sillä kuvalla ajat?

  Ajaako kuva sinua, vai sinä kuvaa?

  Mitä sinä sillä kuvallasi takaa-ajat?

  Taro Ason lausunto on muuten ihan kohillaan, mutta ei varmastikaan julkiseen käyttöön kulttuurissa, jossa vanhuutta yleensäkin on arvossa pidetty. Eli tuo sopisi paremminkin tänne meille, vaikka Juhana Vartiaisen löpsyistä leuoista A-Talkin haastattelussa plörähtäneenä tosiehdotuksena.

  VastaaPoista
 2. Aikanaan ajan kuvalla aikaa kuvan ajattoman ajoitettuun aikaan.

  Erilaisia lausuntoja kun lukee, tulee yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että ihmiskunta on alkanut tyhmenemään, kuten hiljattain uutisoitu tutkimuksen tapainen väitti.

  Juhana Vartiainen on sellainen uuden ajan viisas, mutta muistuttaa huomattavasti Kiljusen herrasväen isää.

  Jussi Jurkka on näyttelijöistä ykkönen. Viimeisinä hetkinään ei pystynyt enää Sakarilta pyytämäänsä tupakkaa huulillensa nostamaan.

  Hyvä oli myös tänään kuolleeksi uutisoitu Paavo Pentikäinen, erityisesti muistan hänet televisioteatterin esitysksestä, jossa ajoi Tuusulassa sorarekkaa.

  VastaaPoista
 3. Enpä olekaan huomannut vielä Pentikäis-kuolinuutista.

  Paavo Pentikäinen oli myös Niskasen 8:ssa lyijymöykyssä ja monessa muussa mukana. Kaltaisensa persoonallisuudet jäävät hyvin mieleen varsinkin tällaiselle valikoiden katsojalle.

  Mitähän ja ketä jää nykyisistä tv-kasvoista kellekään? Munamieskö? Jope Juomansuun Kaikkonen?

  VastaaPoista
 4. Ehkä oma ikäkin sen tekee, etteivät uudemmat näyttelijät tunnu useinkaan kummoisilta. Tuntuu että karisma on harvinaista heidän joukossaan.

  Koivusalon elokuvia ovat ottaneet tavaksi haukkua, mutta se on elokuvaväeltä aivan turhaa oman hännän nostoa. Pystyisivät edes samaan.

  Louhimiehen Paha maa oli kaikessa rosoudessaan hyvä, muita ei tähän hätään tule mieleen ja senkin tekemisestä on jo aikaa.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)