perjantai 11. tammikuuta 2013

Kaivolla
Muistan pitkään nuorena epäilleeni, että Aune Ala-Tuuhonen on aika kipeä salanimi. Ei ollut. Yhdessä Antero Alpolan kanssa käsikirjoittamansa Kankkulan kaivo on paljosta radioviihteestään tunnetuimpia tuotoksia.

Hän on kirjoittanut sanat mm. kappaleisiin Metsäkukkia, Mustalaisviulu ja Teddykarhujen huviretki. (nimim. "Anu Tuulos", "Annuli")

Myöhemmin Ala-Tuuhosesta Haarlaksi muuttunut, Yleisradion ajanvieteosaston toimittaja osasi kuunnelmissaan rienata tavalla, joka käy kateeksi. Alpolan mukaan, hän pyrki aina rikkomaan rajoja. Hienossa ravintolassa hän saattoi säväyttää tilaamalla tuopin paloviinaa. Tarina ei kerro, saiko ja joiko sen myös.


Melkein kyyneleet silmissä nauroin Ylen Elävässä arkistossa kuunneltavana olevaa Säärijärven Paavoa. Ei ihme, että vatsakkailla maalaisliittolaisilla alkoi närästää. Maalaisliitto teki eduskuntakyselyn Säärijärven Paavosta, sen jälkeen Haarla koki, että kaikki kirjoittamansa vesitettiin kirjoituksiinsa kohdistuneilla ennakkotarkastuksilla.


 ----

Pomus.net: Aune Haarla


3 kommenttia:

  1. Aune Ala-Tuuhonen on tosiaan aito nimi. Persoonanan hän taisi olla aito satiirikko, tai ainakin jonkinasteinen rienaaja, hauskalla tavalla. Muistan isäni hihittäneen tätä nimeä ja pilailleen sen kustannuksella. Äiti oli olevinaan vihainen.

    Minusta hänet pitäisi elvyttää jollakin tapaa. Kiitos linkistä, kuuntelen sen tähän perään.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos!

    Tuo ei välttämättä niin kaunis kuva, jonka on antanut itsestään ottaa, jo kertoo sellaisesta mukavan rämäpäisestä humoristista.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)