maanantai 28. tammikuuta 2013

Laika Cheetah Gagarin
Iran ilmoitti, että sen avaruuteen lähettämä apina selvisi hengissä. Aiemmin avaruudessa on heidän raketillaan käynyt mato, kilpikonna ja rotta. 

Uutista voi pitää erittäin mielenkiintoisena; koko maailma odottaa mielenkiinnolla, kuinka pian Iran luonnollisena jatkumona kykenee lähettämään presidentti  Mahmud Ahmadinežadin avaruusmatkalle.

---

Pohjois-Korea jatkaa raketeillaan uhoamistaan. Vastavetona aina luotettava vihollismaansa Etelä-Korea ilmoitti maailmalle, että pohjois-korealaiset ovat alkaneet taas syömään toisiaan.

Kokonaan poissuljettuna en pitäisi, että Pohjois-Korean armeija piirissä on salainen hanke itsensä King Kong Unin saattamisesta matkaan. Laihduttaa hänen kuitenkin ennen sitä täytyy, että kone jaksaa ottaa riittävästi kierroksia ennen laukaisuaan.

2 kommenttia:

 1. Tarmankani juu=valkoinen apina (suomensin pienenä Tarzanin kieltä).

  Jostain avaruudessa käyneestä madosta luin minäkin, mutta ei se ollut iranilainen liero... olikohan se se Maunomato, joka selvisi sukkulaonnettomuudestakin elävänä?

  Pysyisivätkin vain näissä pikku oravien kuurakettijutuissa, mutta kun samalla yrittävät kehitellä ydinasetta.

  "Maapallon kohtalo" -kirjassa (Jonathan Schell, 1982) selostettiin selväkielisesti jo aikoja sitten ydinpommien tuhovoima ja ihan hirvittää, kun ja jos sellaisen nämä ääripimeyden valtiot itselleen saavat.

  Iranin tai P-Korean hallitsijoilla ei ole mielikuvitusta eikä lukutaitoa empatiasta puhumattakaan, että ymmärtäisivät, mihin ydinasehankkeillaan ovat pyrkimässä.

  Itselleen ja kansalaisilleen pahimmiollaan se on tuhon tie sillä eivät USA tai Venäjä (tai Israel tai Kiina) yhdenkään pommin lähettämistä maitaan kohden salli ilman, etteikö sieltä kahtakymmentä lähetetä takaisin. Se on menoa sitten niiden valtioiden osalta. Ainakin.

  VastaaPoista
 2. Toimittajalla mahtoi olla hauskaa, kun oli kirjoittanut Tarzan-lehteen sivun tai kaksi apinakielen sanakirjaa. Mukana oli varoitus, ettei sitä pdä kokeilla Korkeasaaressa, koska apinaeläimet saattavat hermostua. Alle kouluikäisenä pänttäsin silmät palaen sanastoa, enää en muista kuin Tarzan bundolo, Tarzan tappaa.

  Tietyllä tavalla vakaata oli kuitenkin, kun ydinaseen omaavia roistovaltioita oli olemassa vain kaksi.

  En epäile,etteikö Pohjois-Koreassa ihmissyöntiä ole voinut olla, yhtä selvää oli viimeisen uutisoinnin olevan myös mediasodankäyntiä.

  Amerikkalaisethan päästivät aikanaan huuhaan, joka muuttui mielissä todeksi, kun Saddam valloitti Kuwaitin. Uutisoitiin, kuinka julmat irakilaiset tunkeutuivat jopa sairaaloihin, joista tappoivat kaapeissa olevia keskosia. Myöhemmin uutisen todettiin tulleen amerikkalaisten sylttytehtaalta.

  Pohjois-Korean tapahtumista ei voi oikeasti tietää juuri mitään, ainoat uutislähteet ovat vihollismaitaan tai monien mutkien kautta maasta loikanneet ihmiset. Eikä tätä pidä ymmärtää maan puolustukseksi, aivan kaameahan se on.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)