sunnuntai 12. elokuuta 2012

0+1+2=59.


Tervetuloa viimeisen kerran tänne aurinkoiseen mutta sateiseen Lontooseen, jossa nämä uudelleen perustetut antiikin jalot kisat ovat päättymässä.

Niin vain saapui maaliin pieni mutta sisukas Suomi, suuremmoisesti viidentenäkymmenentenäyhdeksäntenä! - Kauas taaksemme jäivät sellaiset suuret urheilumaat, kuten reilun miljoonan asukkaan Viro, joka sai yhden pronssimitalin vähemmän, - ja Qatar ja Moldova, jotka saivat kaksi pronssia,mutta tuo kirkkaana loistava hopea niiltä jäi uupumaan. Kuwaitin, Tadzikistanin, Bahrainin ja Afganistanin suorastaan murskasimme, heille jäi kisoista käteen vain yksi pronssinen mitali. (hehheh.. krhm!)


Kyyneleet valuvat poskillani ja ääneni takeltelee, kun nuo olympolaiset sankarit kirjoittivat jälleen kerran uuden luvun siihen historiaan, johon aikaisemmin ovat sen kultaisin kirjaimin kirjattuina tehneet sellaiset urheiljat kuin Hannes Kolehmainen, Ville Ritola, Paavo Nurmi, Lasse Virén ja lukemattomat muut. 

Surffipurjehduksesta saimme kirkkaan, kunniakkaan hopijan - tuosta lajista, josta olympiakomitea totesi: "ei koskaan enää!"

Lehtisen kolhoosi otti ansaitun pronssisen mitalin, kun viekkauella ja vääryyellä tai ainakin kohtalon julmalla tyrkkäyksellä hävisivät finaalipaikan.

Ruuskanen sai kepin lentämään lähes melkein Arto Härkösmaisella onnenkantamoisella, ensimmäiset "en ihan voittanu!" lausunnot olemme jo kuulleet, tästä on hyvä jatkaa.

Päätän selostukseni täältä Holmenkol...Lontoon olympialaisista tähän, laittakaahan kaffepannat kuumiksi ja täytekakut naamariin siellä kotosuomessa... pojat pistäkää porilaisten marssi soimaan!
---
Onks mikki nyt varmasti kiinni? - Älä perkele kaikkea juo, anna se pullo tänne. Kaks viikkoa tätä on kestetty, nyt lähetään Sohoon huoriin ja ryyppäämään. Lähetetään sieltä Suomiselle kikkelikortti, laitetaan nupit turvoksiin ja morkoonit soimaan... 
1 kommentti:

  1. ...saimme juuri tietoomme, että olemme pudonneet Armenian ja Belgian kanssa jaetulle kuudellekymmmennelle sijalle, kun Ugandan juoksija voitti maratonin...yhtään se ei silti loisteliaita saavutuksiamme näissä kisoissa himmennä!

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)