torstai 9. elokuuta 2012

Hiljentyminen alkavalle viikonlopulleSyksyyn pikuhiljaa kääntyvän kesäisen viikonlopun hiljentymiseen sopii hyvin tämä vieraskynän, veljeni, maallikkosaarnaaja Reinhold Riemun, kirjoittama hartaus
------Nyt kun pyhät pian pukkaavat viikonlopun muodossa hyökyinä päällemme, on meillä täysi syy hiljentyä sanan kuuloon, kuitenkin sieluakirvoittelevassa, melodian kultakuorisessa kääreessä eteemme katettuna.

Tämänkertaisen hengellisen syvänautinnon aulista tarjoilijaa ei liene tarvetta sen erityisemmin esitellä. Aija Roivas-Merisalohan kun on meille kaikille laatutaiteen ystäville niin läheinen ja rakas hahmo. Mehän emme oikein edes kykene kuvittelemaan henkistä elämää, ilman hänen korkeuksissa liihoittelevan väkevän sielulintusensa niin paljon kaiuttavaa läsnäoloa.

Seuraavan mestariteoksen "Tunnen sinut lähelläin" puhutteleva voima perustuu varmasti sieluviihdetaiteilijan omakohtaisiin syväsukelluksiin läpi nykyajan saatanallisen kiirastulen. Jos melodian käsittelyssä on selvästi kuultavissa sibeliaaninen jylhyys, ei sanojenkaan voima ole yhtään sen vähäpätöisempi.

Aija Roivas-Merisalo todellakin tietää ja tuntee, mistä hän puhuu. Hänhän on viime aikoina joutunut kokemaan aivan vastaavan, kuin alkuseurakunnan kristityt astellessaan pakanallisen Colosseumin kaukaloon ja edelleen osaksi jalopeurain ruoansulatusjärjestelmää.

Hänen nauttimansa kärsimysten maljasta antaa luotettavan todistuksen oikeustieteen parissa pitkän päivätyön tehneen Jyrki Virolaisen viimehuhtikuiset sanat: "Aija Merisalo on tuomittu törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista 3 vuoden vankeusrangaistukseen."

Ennen kohoamistamme korkeuksiin tahdon siteerata pienenä maistiaisena tulevasta juuri sitä laulun kohtaa, joka on minulle henkilökohtaisesti rakkain. Vilpittömin mielin voin todeta sen puhutelleen minua niin voimakkaasti, ja niin monet kerrat:

"Ehkä joskus silloin mä tunnustan, kuinka pieni ihminen olen vain.

Kun mä kiusauksissa kompastun, ja niin helposti masennun.

...Näet minun sisimpäin, ja tiedät heikko oon."

Ja nyt arvoisa Suomen luomakunta - Hiljentykäämme ja virittäkäämme sielumme oikealle, Herralle otolliselle taajuudelle!Jos edellinen esitys ei saanut teitä heittäytymään lattialle rukoilemaan, anomaan armoa ja täydellistä vapautusta tästä murheenlaaksosta, niin ei syytä huoleen. Sillä tänään pitää hengellistä makeaa mahan täydeltä riittämän.

Aija Roivas-Merisalo: Tämä kaipaus

 Tämän illan viimeisenä mestariteoksena valutetaan kuuloaistimiimme takuuvarmalla pyhällä otteella nuoremmankin kristikansan kestosuosikki "Tintti lensi taivaaseen"

Aija Toivas Merisalo: Tintti Lensi Taivaaseen

2 kommenttia:

 1. Onneksi vasta tänään linkitit roivaksia tänne etkä eilen tai toissapvnä. Meinasi kyllä alkaa migereenit uudelleen kun kuuntelin...

  Ei oo siis mun musakkia, ei.

  Mutta tuo hiljentyminen sanan vars.naisessa merkityksessä irtiotettuna ironiastasi kyllä olisi tarpeellista aivan kaikille. Tai miksei iha ironialla maustettunakin, sekin käy kun tarkemmin ajattelee.

  Minä meenasin, kun luppailoo poutaa vkonlopuksi, lähtee Taivalkoskelle pyörällä pe-iltana: Jos piäsen, eli ellei Hallitus epäävää lausetta lausu. Katsoin just kartasta suorimman reitin ja Jokijärvelle, Piätalon rantamaille olisi vain 205/sivu. Just kerkee parin päivän aikana sen tahkota, ehkä.

  VastaaPoista
 2. Aivan oikeasti, tämä ei ollut minun, vaan veljeni kirjoittama.

  Halusin sen tässä julkaista, koska musiikki kosketti sieluani äärettömän kauniilla tavalla; teki mieli heittäytyä selälleen sätkyttelemään jalkoja ja huutamaan pelastusta!

  Katsoin pikaisesti säätietoja, viileähköä näyttää olevan. Sopivaa ehkä polkemiseen, yöpymiset saattavat olla turhan kalsoja.

  Jos Kallea näet, sano että ottaa vähän rennommin.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)