tiistai 16. helmikuuta 2010

Paateron pojat


Iltalehti halusi eilen provosoida, sillä yhden kilometrin ylinopeudesta saatava lappu on vain kirjallinen varoitus. 

Kahdesta kilometristä joutuukin sitten putkaan ja ainakin kuukausipalkka menee.

Kirjallinen varoitus yhden kilometrin ylityksestä olisi kyllä hieno saada, ja pakko se olisi kehyksissä seinälle pistää: "Te olette syyllinen tieliikenteen vakavaan turvallisuusvajeeseen."

Sieluni silmin pystyn kuvittelemaan tilanteen, josta tämäkin tehoviikko sai alkunsa: "Valtiontalous on kaiken turvallisuustoiminnan perusta", sanoi merkonomi Anne Holmlund.

Vai olisiko sanonut: "Tää turvallisuus on sittenki hyvä juttu, ku sillä me voidaan nää kaikki perustella."


(kuva: Iltalehti)

4 kommenttia:

 1. v 1992 ajoin pahan kolarin, syynä oma ylinopeus. Sitä ennen sain sakkoja säännöllisesti ylinopeuksista, yhden varoituksen ja kerran kortti pois 3 kk:si kertalinttuulla: 80 rajoitusalueella vauhti 131, auto "Ford Mäiskis" eli Mosvitsh Elite 1500 S! Linja-autopysäkin Mies Sinisissä kysyi: "Piässöökö Mossella nuin lujjoo?" Rapsautti sitten kunnon sakot ja sanoi, että nimismies kutsuu muutaman päivän päästä kuultavaksi. Vuosiluku taisi olla 1978.

  Kolarin jälkeen olen saanut yhden ainoan ylinopeussakona ja sekin oli huomautuksen luokkaa, taisi olla 80 mk.

  Kolari vasta opetti nostamaan jalkaa kaasupolkimelta. Luultavasti. Ainakin pelkään joskus vieläkin kaikenlaista tienpäällä liikkuessani. Olen ajanut yli miljoona kilometriä vuoden 1976 jälkeen, että eihän se nyt niin hirveän paljon ole, jotain 30 th kilometriä per vuosi.

  Eli ollaan me kovakalloista kansaa ennen kuin oppi menee perille.

  Isä vaenoo teroitti päähäni semmoisen asian kun ajeltiin Helsingin ja Raatavuaran väliä, että sitten vasta voepi vähän sannoo osoovansa ajjoo kun on 100 000 kilometriä muantietä aatosa aliten kuletellunna.

  VastaaPoista
 2. Olen saanut kolme sakkoa. Ensimmäinen 80-km lätkän puuttumisesta, toinen stop-merkin ohi pysähtymättä ajamisesta kesäyönä ja kolmas turvavyön käyttämättä jättämisestä.

  Silloin lapsekas konstaapeli ääneen sanoi, ettei polisilaki("ensisijaisesti käskyin, kielloin, kehotuksin...") ole nyt voimassa, komisarion määräyksestä, kun kansalaiset pruukavat tässä olla niin pahoja, vaikka moneen kertaan on sanottu.

  Budjetoidut rahat ovat budjetoituja, vaikka perinteenä on ollutkin, että tämä jyrkästi kiistetään.

  Satatuhatta lienee minulla muutaman kerran täynnänsä.

  PS. poliisi kiiruhti jossain kiistämään ensimmäisissä tedoissa olleen puuttumiskynnyksen, joku huonosti osaava oli vain höperehtinyt...

  VastaaPoista
 3. Siis tää on hirvee blogi, kun täällä haukutaan vallan kepulaisia ja merkonomeja.

  Minä olen syyllistynyt ym. turvallisuusvajeeseen vain kahdesti, pysäköintisakkojen muodossa. 1) Satoi. 2) Oli kiire.

  VastaaPoista
 4. Valitettavasti joudun huomioimaan mielipiteesi ja muuttamaan tämän blogin kepulipelin äänenkannattajaksi. Nimeksi tulee "Päivän kylvö". Laitan myös mainoksen Suomenmaa-lehteen.

  Merkonomejakaan vastaan minulla ei ole mitään, metronomi Holmludia on tullut joskus tölväistyksi.

  Pysäköintilappuja ei lasketa, kun ne eivät ole sakkoja, vaan hallinto-oikeudellisia kurinpitomaksuja. - Olet siis vain silloin tällöin kurituksen tarpeessa.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)