torstai 25. helmikuuta 2010

Tule Köyliöön!Köyliön sotavankileirin asukkaat ovat iloisia, hyvinvoivia, sekä pyöreäposkisia, ja työkin näyttää maittavan, koska he eivät polta tupakkaa.(Kuva:Sanomalehti Länsi-Suomi) 

8 kommenttia:

 1. Köyliöläiset näköjään kunnostautuivat kansainvälisten sopimusten kunnioittajinakin:

  Geneven sääntöjen mukaan upseerivangeille tuli maksaa palkkaa.

  – Rahan piirsi eräs vanki ja niitä painettiin oikein kirjapainossa.


  Jes! Pykälät tuli täytettyä kuin Kreikan Euro-ehdot!

  VastaaPoista
 2. Köyliön dollarilla haluttiin ilmeisesti varmistaa, etteivät pirulaiset osta tupakkaa, eivätkä läsää väärältä isännältä.

  Pakko tunnustaa, että tuota kuvaa hiukan hymyilin, kun siinä on jotain ylitsevuotavan komeaa, enkä nyt lainkaan väitä, että se olisi propaganda-tarkoituksissa tehty.

  VastaaPoista
 3. Minä menen keväällä Köyliöön. Siellä on jossakin Hallanvaaran suuri jätekeskus (onkohan entisen vankilan alueella?), jonne saa viedä vanhat ongelmaromut. Köyliönjärveä ihailen ja kuvaankin välillä ajellessani mökille. Paljon siellä on peltoja ja perunamaata.

  VastaaPoista
 4. Köyliönjärven rauhallista henrikinaavaa ihaillen...

  Varo kuitenkin, kun olen kuullut joskus radiosta varoituksen: "alavalla maalla hallanvaaraa"

  Kierrättämisellä on Köyliössä jo pitkät perinteet, kun Henkkakin aikoinaan taisi olla liikkeellä juuri jätteenkierrätysasialla.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kutsusta! 570 km omasta pihasta Köyliöön, että semmoset 4,5 päivää minulta kesällä sinne pyörällä polkiessa menisi.

  Mutta mitä siellä tekemään?

  Melko lähellä olen joskus käyskennellyt, Raumalla, Eurassa, Laitilassa ja Uudessakaupungissa. Niin, ja Harjavallassa Valtatie 2:n humppapaikassa josta eräältä reissulta jäi mieleen eräs nuori nainen joka oli kuskina vanhalle ja vaivaiselle äidilleen sekä kahdelle aivan ääliömaisessä humalassa olevalle aikamiesveljelleen. Niiden auto ei startannut P-paikalla, oli kamala tuiskukeli ja semmoista. Minulla oli käynnistyskaapelit autossa ja saatiin siten porukka liikkeelle. Toinen niistä pojista kaatui hankeen kustessaan eikä meinattu jaksaa sitä sieltä kaivaa pois, koska meni sinne nyrkit edellä. Lumi oli oikein nuoskaista. He olivat Karijoelta kotoisin. Olen kyllä hukannut jo aikapäiviä puhelinnumeron, jonka sain...

  Muuten, kuka tuossa kuvassa on Lallin inkarnaatio (tai reinkarnaatio)?

  VastaaPoista
 6. Lallin jälleensyntymän täytyy olla joku noista kolmesta astalo käsissä olevasta: hakkumiestä veikkaan.

  Raumalla olen joskus useammastikin poikennut, kun siellä asui ystäviäni. Kerran muistan, kun aamuyöstä kortteerin palatessani lämpömittari näytti +28 astetta!

  Näillä keleillä ei kannata lähteä polkemaan, vaikuttaa ylioptimistiselta tuo aika-arviointisi. Jos kuitenkin lähdet, ja siitä huoltoaseman kohdalta soittelet ajo-ohjeita, niin pyydän siinä kohtaa vielä parisensataa kilometriä jaksamaan...

  VastaaPoista
 7. Kesällä, en nyt lähe polokemmaan! Eikä se tee kuin 126,66... km/pv, että kokemukseni mukaan se on ilmastoinnin niin suosiessa, hyvä päivämatka polkupyöräilijälle. Sopivin on tietenkin se pyöreä sata.

  Pitäisi ajaa kylläkin mutkan kautta sillä minulle polkematon reitti kulkisi Kokkolasta siihen suuntaan ja niin rannikkoa nuollen kuin suinkin.

  Se on ollut melkoisen hyvä paikka sotavangeille se Köyliö. Ovat saannet jotkut siellä köyr...n kun on jälkeläisiäkin seuduille siinnyt. Kuten oikein onkin, perkata!

  VastaaPoista
 8. Tästä en ole ihan varma, mutta luulen tämän Köyliön nimen synnyn olevan taas niitä R-juttuja.

  Tuli muuten mieleen huvittava juttu yhdestä Adorf Kumrandel-nimisestä vankileirin vartijasta, mutta kun se on niin törkeä, en voi sitä tässä kertoa.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)