perjantai 19. helmikuuta 2010

Takinkääntö


(kuva klikkaamalla isommaksi)Saamani palautteen jälkeen aloin ajattelemaan: "ei ei, ei tämä voi näin jatkua!"


"Jos et voi voittaa heitä, liity heihin."

Tulevaisuudessa tämä blogi suhtautuu kepun politiikkaan ja sen suurenmoisiin päättäjiin kunnioittavan arvokkaasti, ollen niiden epävirallinen äänenkannattaja.  Nimen ja otsikkokuvan joudun luonnollisesti vaihtamaan ylläolevan mukaiseksi.

Ties vaikka saisi itselleen kevyen, hyvin palkatun osapäivätyön. Ja Alatalon levyjä halvalla.

6 kommenttia:

 1. Ethän helkiä kuitenkaan kokovaltalokylväksi, että ihan päästä vain lilauttelet?

  Hauska tuo uudeksi aikomasi logo, mutta mites käy Riku Riemun? ...Liku Liemu...

  Liemu on yksi puullalämmitettävän tulisijan muoto, mutta Liku?

  Pakkasta täällä aamulla 32, tyttälellä Kiuluvedellä 39,8 ja toisella Lautavaalalla 35,7. Voitko laittaa palemmaksi?

  VastaaPoista
 2. Aikomus on ihan kaikkosmaisesti kokovartalolla kerien. Tosin vasta joskus tulevaisuudessa, kuten mainitsin.

  Tuota nimiasiaa en vielä ole riittävästi pohtinut, mutta miten olisi Mauri Kikkarinen?
  No jaa, täytyy pohtia vielä. Leonid Breznev olisi kyllä hyvä.

  Pakkasenkin pistän paremmaksi: täällä tuntuu paljon kylmemmältä, vaikka asteita ei noin paljon olekaan.

  VastaaPoista
 3. Kuule Riku, mietin asiaa lisää.

  Koska sinulla tuntuu nuita iteoita olevan kuin Innasella pässejä lauluissa ja tauluissa, niin miksipä et alkaisi konsultiksi keksimään kiertoilmaisuja poliitikkojen poimia tietolaaristasi?

  Katsos kun esim. r-vikaisetkin ovat olleet kautta aikain lahjakkaita keksimään puutteelliselle ilmaisulleen mitä ihmeellisimpiä vertauksia.

  Mieleeni tulee "Morrluuttajan poejat" joiden nuorin ei osannut sanoa lainkaan tuota r-kirjainta. Hän keksi muunmuassa kiertoilmaisun hiirelle, joka oli ruokahuoneessa kirnuun pudonnut: "Äeti äeti, tule kahtommaan! Leipähuoneessa on pitkässä pytyssä pien elävä."

  Kuinka lienee sitten se r-puutteellinen kaveri apua kutsunut jolta traktorista ja sen peräkärrystä räjähtivät molemmat renkaat Kiuruveden takaisessa korvessa koska hän apua oli kuitenkin legendan mukaan soittamalla saanut?

  Tarkoitan tällä sanallisella yritykselläni hahmottaa, että onko jonkin tarpeellisen taidon puuttumisen omaavalla ja poliitikolla jotain yhteistä? Ja mitä poliitikolta puuttuu, että sen täytyy niin sankasti lahjakkkuuttaan kiertoilmaisujen keksimiseen käyttää?

  Vai onko se kansan vika? Ympäröivän todellisuuden paine? Se, ettei kuitenkaan kaikille voi olla mieliksi, mutta yrittää täytyy vaikka väyryilyksi haukkumisen uhalla?

  Voi kuinka paljon kysymyksiä herääkään. Sekin, jos "hankkeesi" huomataan, että käykö päinvastoin: saat kevyesti palkatun kokopäivätyön ja rengiksi Alatalon maalaispojan jolta on levy jäänyt päälle...

  Elä ota vakavasti, halusin vain "ilaskivikoida".

  Minusta nimittäin Raimo Ilaskivi on ollut koko uransa ajan vähintään yhtälainen kulmakalle yhteisesti lämmittämässämme yhteiskunnan palomuurissa kuin Keminmaalandian viinitilallinen Väy... (väy väy! ...näppäimet tekivät lakon väy:stä eteenpäin...)

  Loppukevennykseksi: Muistatko takavuosilta vitsin; jos Helsingin kaupungin toimesta olisi perustettu Teuvo Auran aikaan ilotalo, minkä nimen sille kaupunginhallitus olisi antanut? No, Auran Panimo tietysti.

  VastaaPoista
 4. Niillä on armeija kirjoittamassa ja keksimässä niitä puheita ja kiertoilmaisuja, rivikansanedustajatkin niitä saavat käyttöönsä.

  Muutama vuosi sitten siitä vähän naureskeltiin lehdissäkin, kun kokoomukselaiset erehdyksessä käyttivät samaa puhetta liian monessa paikassa.

  Ärräviasta en tiedä, luulen että siellä enemmän niitä ällivikaisia.

  Eikö se ollut Ilaskivi, jolta hiljattain todettiin malaria? Ei helkkari, se taisi olla se toinen, se Tutankhamon.

  Teuvo Aurasta muistan jostain lukeneeni, että kysyi "kukas retku tuo oli?", kun Ilkka Kanerva kävi ravintolassa tumppaamassa tupakkansa hänen pöytänsä tuhkakuppiin. Varsinainen kahden sellaisen kohtaaminen.

  VastaaPoista
 5. Minulle aikanaan muutamavuotisena teki vaikeuksia tuo ärrän opetteleminen, kunnes kummisetäni opetti minulle lauseen "ärrän kierrän orren ympäri". Sillä aikani ympäristöä kidutettuani alkoi sujumaan.

  Että huolia ja mulheita sen ikäisellä.

  Kun kerran aloitin niin tuli vielä mieleen, että eduskunnassa ne ahkeroivat, kuin muurahaispesässä. Voisi jopa sanoa, että se on läpeensä täynnä murkkuja.

  VastaaPoista
 6. R-aiheeseen liittyen (jos on ällä hävinnyt): http://www.seinajoenkaupunginteatteri.fi/ohjelmisto/traktori.html

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)