perjantai 12. helmikuuta 2010

Jänikset maailmankartalle


Amerikkalainen jättikorporaatio on aloittanut uuden tahattoman huumorin Street view-palvelunsa myös Suomessa.  

Tämäkin blogi toimii Googlen alustalla, joten laitan tähän varmuuden vuoksi vähän vaatimattomia kehuja: Google on paras, Google on ylivoimainen, Google on kaikkivaltias jumala, Google tietää Kaiken ja Petri Kokko oli tavallaan ihan hyvä luistelija!


Sitten siitä Street viewistä.

Suomen kaunis maaseutu: lähes jokaisella pihalla on rengasvarasto, tai ainakin vanha ruosteinen Volvo ilman rekisterikilpiä. Sekalaisia lautakasoja tai pressulla puolittain peitettyjä rytöjä näyttää olevan runsaasti; on näköjään politiikkaa tehty maassamme aiemminkin. 

Palvelun kuvastoa on luvattu päivittää joskus tulevaisuudessa: silloin on meillä kaikilla uusi mahdollisuus tehdä raahelaiset takapihalla.

Ja kauhistella lopputulosta; miten siitä saattoi noin helvetin ruma tulla, kun yleensä olen aika valokuvauksellinen.  "Miten tämä on mahdollista, miksei kukaan tee mitään, maksaisikohan se google korvauksia, kun tukkaakaan en ollut kammanut ja sekin näytti pieneltä!?"

"Saatana, ettei meidän taloa näkynyt kunnolla, kun Penan vanha talokin oli niin selvästi!"

Jäämme odottamaan sitä uutta Home view reality-palvelua.


(kuva:  pienennös Google Street view:stä)

8 kommenttia:

 1. Kerroin aiemmin, että minulla on ollut kunnia tulla kuvatuksi kesäpaikkani perhosniityltä aika viehkeistä olosuhteista.

  Toinen kuva vakituisesta talvikodista onkin sitten karmea, sillä siinä ovat pääosassa tilapäisesti keskelle pihaa siirretyt taloyhtiön roskasäiliöt, jotka odottivat katoksen rakentamista. Mainittakoon vielä, että jokainen roskalaatikko on erivärinen ja erikokoinen, ja että kaunis talomme tuskin näkyy näitten roskasammioitten takaa. - Silti en valita, sillä palvelu on hauska ja hyödylllinen.

  VastaaPoista
 2. No mutta siksihän minä palveluun olen niin laajalti tutustunutkin.

  Luulen tuota kyllä turhaksi selittelyksi, kyllä ne teidän roskiksenne varmaan ovat aina siellä olleet:):)

  VastaaPoista
 3. Höpö höpö, nyt on kaunis beessi harjakattoinen roskakatos valmis!

  Suomi pitäisi muuten kuvata talvella, niin jo tulisi tänne turistiryntäys. Eikös se Petteri Järvinen voisi vihjata Googlelle?

  VastaaPoista
 4. Varmaan se kehoitus menee tätä kauttakin, googlessa kun ollaan, ja nyt ne tekee sen ensi talvena, kun rapa taas roiskuu.

  Minusta Suomi pitäisi kuvata alkukeväästä, silloin kun lumet ovat juuri lähteneet, mutta minkäänalainen kesän kasvusto ei vielä ole tullut.

  VastaaPoista
 5. Selvästi et tykkää turisteista.

  VastaaPoista
 6. Turistit ei haittaa, eikä niitä koskaan meidän kylään eksykään, kun ainoa nähtävyys on purettavaksi määrätty hyppyrimäki, joka kohta kaatuu itsellään.

  Eikä meidän talosta näkynyt kuin pääty ja parkkipaikka, vaikka olin tilaisuutta varten puku päällä ja kravatti kaulassa seisomassa asennossa talon edessä koko päivän.

  Raahelaisiin kun ei pokka riitä!

  Helsinkiä katselin ja oli kauniin kesäistä, mutta jossain länsipuolella (espoo-kirkkonummi?) oli syksyiset maisemat.

  VastaaPoista
 7. Meillä oli pyykit kuivumassa ja piha oli semmoinen kuin se on aina, puolisiisti ja talokin; puolivalmis. Muuten kotikatumme on ollut hiljainen kuvauspäivänä, aurinko paistaa ja niin edelleen.

  Se, että kuvausautojen olisi pitänyt kiertää juuri lumien sulettua kaikki valtateiden P-paikatkin, olisi kyllä turisteille tosiaankin näyttänyt sen, mihin he syyllistyvät kaikenaikaa kaikkialla.

  VastaaPoista
 8. Sellaisiahan ne talot ja pihat usein on ja aina kai niistä jotain löytää, mikä itselle irvistää. Muut tuskin reagoivat mitenkään jos satunnaisesti eksyvät katsomaan.

  Minä katsoin paikallisen olutjuottolan terassin, mutta ei siellä näyttänyt tuttuja olevan

  Street view-toiminto pistää taas ihmettelemään tietotekniikan käsittämätöntä kehitysvauhtia. Kun auto räpsii sekunnissa tieskuinka monta kuvaa joka suuntaan, mahtaa tämän palvelun tiedostot olla mahtavan kokoisia. Näitä jo nyt kuvattuja kyliä, kun maailmassa on aika paljon niitäkin.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)