perjantai 5. helmikuuta 2010

Ulko- ja sisäpoliittinen tilannekatsausKazakstanin presidentti Nursultan Nazarbajev kertoi äskettäin maan pitävän vastedes Suomea esikuvanaan. 

Pohjois-Korea puolestaan ilmoitti - kunnianarvoisan Helsingin Sanomien kirjoituksessa -  maassamme järjestettävän useamman päivän juhlallisuudet Kim Yong-Ilin syntymäpäivän johdosta; pauketta, pärinää ja serpentiinejä!

Keskustapuolue pelottelee kansaa kertomalla väyrys-sedän opettavan meille pian, kuinka ystävyyttä, yhteistyötä ja avunantoa oikeasti harjoitetaan.

Kansanedustajat kuuluvat olevan hermostuneina joululoman päättymisestä ja loukkantuneina  kyyhöttävät täysistuntosalin nurkissa, joista heittelevät paperilennokkeja ja nenän sisältöä toisiaan kohti. - Niinistö murjottaa hiljaisena pöntön takana, kun on huolissaan presidenttipörssin osakkeiden jaosta ja Jennin reaktioista.

Niinkuin tuossa kaikessa ei olisi tarpeeksi: Frankfurter Allgemeine Zeitung hieman hitaana ja jäykkänä saksalaisena, alkoi vasta nyt hohottelemaan Vanhasen puujalkavitsille ja Aleksander Stubbin verrattomalle Aku Ankka-orientaatiolle. 
  
Suuressa maailmassa edustaessaan presidentti Halonen ja herra pääministeri ovat viime aikoina syöneet isojen pöydissä samasta astiasta, Stubbin nuollessa lautasen juoksuharjoitteidensa välissä.
- Ulkopolitiikan varsinainen johtohan  on sillä salaperäisellä liikemiesryhmällä, joka vaatii Karjalan palauttamista.

Eikä muuta tällä erää, täältä Suomesta!


(kuva: il.fi)

Helsingin Sanomat: Elämä on juhlaa! 
Iltalehti: Frankfurtilainen sinapilla ja ketsupilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)