sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Valtiomiehet

Katselin Teemalta jääkiekon maailmanmestaruuden muisto-ohjelmaa. Mieleeni tuli muiden muistojen ohella, kun mestaruuden ratkettua sanoin  - muka kyynisenä - seuraavaan kuluvan sitten kymmenen vuotta. Myönnän, olin väärässä.

Siellä missä kunniaa jaetaan, paistattelevat myös poliitikot. 

P.Lipponen istui katsomossa melkein Ruotsin kuninkaan, Kalle Kustaa Korkin vieressä. Historiaan on jäänyt jääkiekkomestaruuden ohella se, että tilaisuus on kaiketi ainoa, jossa Lipposen tiedetään nauraneen julkisesti. Syy nauruun oli luultavimmin Kalle Kustaan ilmeinen vitutus.


Täytyy muistaa, että suuret koomikot ovat usein oikeasti varsin mörkkejä.

Ja kuinka ollakaan, myös entinen Esko Aho kävi kertomassa leijonille omista ansioistaan mestaruuden saavuttamisessa. Muistattehan sen Mauno Ahosen oloisen miehen, hiihtoliiton entisen puheenjohtajan. 


Ahon upeisiin saavutuksiin kuuluu jääkiekon maailmanmestaruuden ja hiihdon loisteliaan menestyksen ohella sanonnan "hävisi kuin pieru Saharaan" muuttuminen muotoon "hävisi kuin Aho Harvardiin".

Väheksymättä lainkaan hänen pääsemistään erään kotimaisen musiikin ikivihreän sanoitukseen: "Eskoo Ahooo, se on ihan lahoo.."

Selvää pääministeriainesta, kokemustakin on, ottakaa se. (kuva: hiihtoliitto.fi)

5 kommenttia:

 1. Minä kun en seuraa urheilua juuri lainkaan, mutta tiedän pikkuisen näistä ristiriitaisuuksista epo-rintamilla ja joistakin hemohesseistä SUURIEN otsikoiden herättelemänä, joten ihan niiden, ja antamasi tilannekatsauksen perusteella sotkisisn politiikan ja Hiihtoliiton logoa laittamalla nuo sukset ristiin...

  Kuule, Lipposen Paavin botuliinilla jäykistetyille kasvoille näin kerran minäkin hymyntapaisen herahtavan kun hän puhujapönttöön kiivetessään (tai johonkin muuhun pönttöön) lausakehti laulelman: "Hyvällä tuulelle, olen niin hyvällä tuulella..."

  VastaaPoista
 2. Näillä et varmaan liikaa joudu urheilun seuraamisen keskiöön, kun tilannekatsaus on jo viidentoista vuoden takaa.

  Enkä minä epäile, etteikö Lipposelta hymyäkin löytyisi; luultavasti on mielinkielin aurinkoinen, kun käy tapaamassa Nord Streamin pomojaan. Voi jopa pussailla, kun se kuuluu siellä päin olevan tapana.

  VastaaPoista
 3. Korjaan sen verran, että Wikipedian mukaan "Mungo" Lipponen ei enää ole Nord Streamin konsulttina.

  VastaaPoista
 4. Oesko P.Lipponen piässy Sultan-konsulentiksi kun verraten iäkkäänäkin jäykkyys ei kun lissääntyy?

  Oliko Juha-Watt Vainiolla semmoien laulu kuin "Kondomikonsulentti?

  En löytänyt, tämän kyllä: http://www.youtube.com/watch?v=rYEVK8WE7dQ&feature=related

  Katsoin uusintana tulleen Alpo Rusi-dokumentin ja eivätpä poliitikkomme sen ohjelman tekemiseen olleet halukkaita.

  Tiijätkö muuten, että tentun juojat ovat ylpeää väkeä?

  Miksi?

  No, kun joka ryypyn jälkeen rinta on tuuman verran korkeammalla...

  VastaaPoista
 5. Rusilta tuo Lipposen koodinimi Mungokin on peräisin.

  Tuon rinnan tuumalla nousemisen uskon, koska alle kaksikymppisinä käytimme sikakännistä nimitystä "perseet olalla". Sellaiseen akrobaatiaan yltävän on syytäkin olla ylpeä itsestään.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)