lauantai 12. lokakuuta 2013

Näkyyks kello?Tekniikka & Talous-lehti kertoi lähes pakollisesta hankinnasta: kaulukseen kiinnitettävästä kamerasta, joka ottaa kaksi kuvaa joka helvetin minuutti, eli noin kolme tuhatta vuorokaudessa. Kameran ohjelma järjestää kuvat, itse ei tarvitse vaivautua. Hintaa on noin 200 euroa.

Uutisessa ei mainittu, mutta kamerassa täytyy olla mahdollisuus kuvien suoraan lähettämiseen Facebookin seinälle. Onneni on lähes täydellinen, kun saan systeemin toimimaan; realistista reaaliajan uutista alkaa pukkaamaan.

Silti jotain vielä puuttuu, syvällisyyttä touhuun pitää saada.

Suolistokamera zoomilla, mikrofonilla, kääntöpäällä ja kolmen metrin vaijerilla. Automaattisella Facebook-lähetyksellä itsestään selvästi, Twitter-, Instagram- ja sähköpostisovellukset: turha edes mainita. Liikkuvaa kuvaa...

Joku lähettäisi sähköpostia: "kuinkas sulla hurisee?" - Aika komeaa olisi vastata: "Ei tässä paljon paskaakaan, kato vaikka ite!"

Tai vessaan mennessä, ihmiset ympäri maailmaa huikkaisivat toisilleen: "Tuu kattoon, kuuden miljoonan dollarin mies menee paskalle!"

7 kommenttia:

 1. Markus Kajo taannoin kuvaili sitä, jos uudet kodit varustettaisiin jo rakennusvaiheessa facebookilla.

  http://olotila.yle.fi/blogit/ajatusten-miljoonalaatikko/moderni-koti

  VastaaPoista
 2. Markus Kajo on suorastaan nerokas visionääri ja innovaattori. Saman suuntaista haavekuvaa minäkin tavoittelin, mutten pystynyt samalla itsestään selvyydellä mieleeni ja tekstiin kirkastamaan. Vähän huolettaa, jos tuollainen älyjääkaappi joskus kieltäytyy antamasta kaljaa, vaikka olen sen itse ostanut. Tai alkaa nalkuttamaan vihanneksien terveellisyydestä vaikka makkaraa tekee mieli. Ja häpeä se on, jos joutuu myöntämään, että meidän taloudessa jääkaappi on kaikkein fiksuin, siltä kysyn neuvoja vaikeissa paikoissa. Sellainen ei saisi missään tapauksessa lipsahtaa facebookiin, pitäisiköhän siitä varmuuden vuoksi vetää silloin tulevaisuudessa töpseli irti...

  VastaaPoista
 3. Entäs jos wc-pöntöstä kuuluisi kielto, ettei nyt sovi pskantaa, mä nukun!

  VastaaPoista
 4. Muuta ei tule mieleen kuin, että täytyisi kysyä, kuinka aikaisin aamulla passaa häiritä. Toinen vaihtoehto olisi tietysti vastaväitteiden huomiotta jättäminen: buuttaisi koneen ja antaisi mennä: "syö paskaa!"

  VastaaPoista
 5. Tänään ajattelin (lapsille iäneen) semmossia, että immeinenhän on jo nyt selvittänyt aika tarkkaan prosessinkulun heinän ja muun rehun muuttumiseksi naudassa maidoksi. Pian, kun se saa selville vielä, kuinka saman voisi järjestää teollisesti, niin johan alkaa maitotehtaita jokaiseen pitäjään nousta: Toisesta päästä ajavat rekat Artturi Ilmari Virtasta sisään ja toisesta päästä tankilla maitoa maailmalle. Juusto- piimä- voi ja jugurttilinjat olisivat tietenkin samalla toteutettavissa.

  Piirsin ideastani kakruille jo luonnoksen. Tehdas olisi ympäristöystävällinen ulkomuodosta lähtien, eli muistuttaisi pierevää lehmää, mutta jonka metaanit kerättäisiin talteen ja käytettäisiin saman tehtaan energiantarpeeseen ja loput hybriditojotoissa. :)

  Keinotekoisesn lihan ne jo osaavat valmistaa, ettei siihenkään enää elukoita tarvittaisi...

  VastaaPoista
 6. Hmmm...älä kuitenkaan kovin suurta lainaa tehdasta varten vielä hae, kehitysaluerahaston anomuksenkin ehtii kyllä tuonnempana. Keinotekoinen liha: "osta köyhä hampurilainen, maksaa miljoonan!" - Toki saavat prosessia kehitettyä, kymmenen vuoden päästä yhden hampurilaisen saa jo viisi euroa halvemmalla.

  Jalosta prosessista mieleeni tuli Pasoliinin elokuva, jossa piru paskansi keräjäläismunkkeja - Käänteisestä prosessista kirjailija Jari Tervo, hän on onnistunut hienosti valmistamaan paskasta kultaa. En kuitenkaan usko, että omistaa patentteja, samaan ovat muutkin pystyneet, kullan määrä vain on jäänyt vähäisemmäksi.

  VastaaPoista
 7. Kerron vielä aikomuksestani tehdä tavallaan jatkumoa Jörn Donnerin dokumentille. Sen nimeksi tulee: Perkele! Kuvia Suolesta.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)