torstai 10. lokakuuta 2013

10.10.
Veijo Meri kertoi kirjassaan "Aleksis Stenvallin elämä", että kansalliskirjailijaamme hoidettiin kuukauden verran tässä rakennuksessa, Uudessa Klinikassa, kun hänen valotusaikansa kävivät liian pitkiksi. Nykyisestä Aleksanteri-instituutista, Venäjän tutkimuslaitoksesta (ja juopuneiden häiden Juhlahuoneistoista), Alexis  siirrettiin Lapinlahteen.


Veijo Meri kertoi myös, että kansalliskirjailijamme joutui pitämään käsin vanhaa vaaleaa pukuaan kiinni, ettei se hajoaisi, kun hän vieraili Helsingissä.

2 kommenttia:

 1. Riku, hienot valokuvat, kerrassaan upeat, tykkään. Varsinkin tuo kakkonen on hyvä. Näissä on jotakin elämää suurempaa.

  Ei käynyt Aleksis koskaan kirjamessuilla, ei istunut markkinoimassa itseään. Vaan istuupa edelleen syyskaamoksessa, mainosvalohässäkässä, kuin eksynyt Jeesus Bulevardilla.

  VastaaPoista
 2. Aika pitkään jouduin pohtimaan oikeita valotusaikoja ja muita säätöjä, sen jälkeen kokeilin ja kokeilin ennenkuin tärppäsi. - Ei vaineskaan, näistä tuli vahingossa tällaisia, piruko niisä säädöistä tietää ja kamerakin varmaan heilahdellut, kun kiireessä olen räpsinyt. Nämä säästin kun ovat hauskan näköisiä.

  Tuo kuvaan eksynyt punainen on varmaan liikennevalo, aika kaukaa otettu kuva.

  Siinä Alexin patsaan jalustalla muuten kesäisin aina silloin tällöin nukkuu joku laitapuolen kulkija. Tuskin kansalliskirjailija olisi asiaa pahana pitänyt, ei ollut raittiusmiehiä itsekään. Kruununhaan epämääräisten ihmisten kanssa törpötteli.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)