keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Lehdistökastaus Kuvassa Helsingin kaameeta töhryä, tilalle oitis gehryä.

---

Tv-kokit ovat tunnetusti tv-kokkeja usein sen vuoksi,että heissä yhdistyvät raikkaalla tavalla koulukiusaajat, sarvikuonot, paloittelumurhaaja Pönkä, SS-Oberscharführerit ja muukalaislegionan veteraanit. Kokkiohjelmien katsojat pitävät sellaisesta, tuntevat olonsa kotoisaksi ja saavat niistä sen vuoksi turvallisuuden tunnetta.

Äskeiseen mitenkään liittymättä, Jyrki Sukula vertasi syömäänsä pizzaa vanhemman miehen piliin, sen jälkeen söi sitä naamaansa mutristellen ja vääntelehtien.  Kyseessä ei välttämättä ollut (ehkä oli, ehkä ei) omituinen kaapista ulostulo, - voi olla, ettei hän vain uskalla syödä omatekemäänsä ruokaa.

---

Stockmann ilmoitti ilmeisesti osana hulluja päiviään, että se aikoo hankkiutua osasta henkilökuntaansa eroon. Säästyneillä rahoilla ostetaan lisää ilmapalloja ensi vuoden hullutteluihin.

----

Arkkitehti Frank Gehry ilmaisi mielenkiintonsa piirtää Guggenheim Helsinkiin. Hän on se kuuluisa arkkitehti, joka usein ennen suoran viivan piirtämistä ottaa silmälasit pois päästään. 

Vanhoja poliitikkoja kannattaa aina kuunnella, etenkin jos ovat intellektuelleja, kuten Paavo Lipponen, ent. pääminist., nykyinen herra Päivi Lipponen, kaasukonsultti ja suurliikemies. Lipposen asettuminen Eteläranta kympin puolelle sai mieleni melkein muuttumaan. Kompromissina esitän, että Guggenheimia ei rakenneta, mutta Eteläranta 10 puretaan. Tilalle vaikka lasten leikkikenttä tai eläköityneiden poliitikkojen hoitokoti.
---

Ai niin, oli minulla asiaakin. Ilmoitan, että olen käytettävissä kehitysministeriksi. Omistajaohjauksiin en kuitenkaan rupea, enkä halua päättää kehitysyhteistyöstä. Lounaslistan haluan etukäteen nähtäväksi. Virka-auton merkillä ei ole suurta väliä; Audi, Mersu, samapa tuo, en ole kovin vaatelias. Polkupyörällä tietenkin mieluiten ajaisin, mutta valittaen joudun toteamaan, että ylämäet ovat ehdoton kynnyskysymys.
---
5 kommenttia:

 1. Tekisivät nyt talavella siihen jiälle sen Guggelinsa kiemurtelemaan.

  Jos on yhtä hyvä tuuri taas sillä suunnalla kuin muutamana talvena on ollut, että lunta tulee iekä meinaa, niin tämän taivaan ilmaisen lahjan voisi käyttää kuin Kemissä LumiGuggelin tekoon. Keväällä sulaisi pois ja herrat helsingin huokaisisivat: se oli pahaa unta koko maailmanhullutus, huh.

  VastaaPoista
 2. Kehitysministerin paikka meni Haavistolle, mutta ei ministerin paikan saamatta jääminen paljoa harmita. Osaa se Pekkakin tiukassa paikassa komitean tai muun mietintäryhmän perustaa.

  Vai että jäälle. Tämä tuli niin äkkiä, etten oikein osaa kantaani muodostaa. "Sää kuin sää, Guggenheim ei tänne jää, kohta pettää tää, laivareitin jää" - Olkoon, kannatan.

  Mitähän tarjoilija siellä Kemin lumilinnassa sanoo, jos asiakas pyytää juomaansa jäitä? Jos on kiirusta, varmaan että: "kaavi seinästä!"

  VastaaPoista
 3. Otsikkosi on Lehdistökastaus. Arvelin sitä vain sanaleikiksi, pilaksi, tarkoitit, mutta sitten mietin, olisiko sittenkin tarkoitus ollut Lehdistökarstaus. Tai vielä paremmin Lehdistökarsastus.

  Ittelläkin näkyy olevan virheitä vilisemällä...

  VastaaPoista
 4. Unohin, että piti Pekkaa onnitella. Muuta kautta en aio sitä tehdä. Tietenkin se käy ne täältä lukemassa. :)

  VastaaPoista
 5. Heti armeijasta päästyäni minulle kävi sellainen vahinko, että hetken aikaa seurustelin Ruotsissa naimisissa olevan, itseäni vanhemman nuoren naisen kanssa. Oli jo muutamia vuosia Ruotsissa asunut ja puheestaan sen välillä huomasi. Raahasi minut katsomaan judo-turnausta ja eläytyi johonkin matsiin: "kohta tuo kastaa tuon toisen!" - Hetken aikaa ihmettelin, sitten muistin, että "kasta, kastar, kastade, har kastat" on ruotsiksi "heittää".

  Ei varmaan lue, mutta Haavisto ansaitsee onnittelut. Hän oli yksi niistä perin harvoista, jotka uskalsivat, kun isot pojat tekivät äiti Ammalle ilkeät. Hänestä tulee hyvä ministeri, turhat luonnonsuojelulliset hömpötykset hän on jättänyt ajat sitten, sikäli kuin sellaisia Koijärven jälkeen on ollut. Kuplavolkkari on lempiharrastuksensa, autourheilu mieluista ja työkseen suihkii suihkukoneella sinne tänne. Mutta kuten Linkola sanoi, Pekka on kovin aurinkoinen, kovin aurinkoinen. Paljon onnea ministerille!

  Tuossa tekstissäkin ehkä ilmeni, että minua nauratti, kun Oras Tynkkystä alkoi pesti pelottamaan, varmuuden vuoksi esitti riittävästi reunaehtoja, ettei hänen valintaansa voitu oikeasti edes ajatella.

  Semmosta se, politiikka.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)