lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kremlin Leijonat
Ehdottoman varmojen huhujen mukaan jääkiekkojoukkueen nimi vaihdetaan. Moskovan ZTSKA (TsSKA) se ei kuitenkaan voi olla, koska nimi on jo käytössä. Uusi nimi on mitä ilmeisimmin Kremlin Tiikerit tai Kremlin Leijonat.

Valmentajaksi siirtyy heti ensi kauden jälkeen nyt 83-vuotias Viktor Tihonov, joka on jo kaapista ottamansa univormun harjannut edustuskuntoon. Jatsarit kiiltelevät kuin nuoruuden päivinä ja suurista ansioista muistuttaa koko rintamuksen muniin asti ulottuva kunniamerkkien kimallus.

Ensi kauden joukkue käyttää venäjänkielen opiskeluun: "Raz, Dva, Tri, Raz, Dva, Tri...."

Jääkiekkojoukkueen faniryhmä joutuu myös pakolliseen venäjänkielen opiskeluun, jotta kannatuksen asianmukaisuus voidaan kontrolloida. Jäseneksi ei pääse, jos ei kykene suorittamaan vähintään jääkiekkoharrastajan peruskurssia: "Business on business ja sama venäjäksi!"


Ei, nyt en saata enää jatkaa; menen lattialle selälleni makaamaan, ravistelen käsiäni ja jalkojani - ja päästelen kurkustani epämääräistä naurun kaltaista mölinää. Pallea ja vatsalihakset heiluvat voimakkaasti.

2 kommenttia:

  1. Vanhat huumorijutut tuntuvat toteutuvan: ensin kalja tuli kioskeihin, nyt Pietarinkadun Oilers alkaa oikeasti pelata kiekkoa.

    VastaaPoista
  2. Vielä vahvistamattomien, mutta muuten täysin varmojen tietojen mukaan, Leningrad Cowboysien ydinryhmällä on jo sen verran ikää, etteivät ota pestiä. Sakari Kuosmasta emme tule siis näkemään edes neloskentässä. Kansallislaulun toki laulaa.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)