maanantai 24. kesäkuuta 2013

On niin hikiki


Kuva: Viileystelyä.Kuten tiedämme, viranomaiset ovat alkaneet häiritsemään televisiolähetyksiä vaaratiedotteilla: "vaara, vaara, varokaa vaaraa, vaara on kamala!" 

Joitain päiviä sitten varoitettiin karhusta Vaasan seudulla. Viranomaiset eivät mitään myöntäneet, vaikka karhu myöhemmin paljastui koiraksi, nimeltään Paavo: "Varmuus on aina parasta!" Vahinko ettei viranomaisen isä ollut samaa mieltä.
---

Lahtelainen Esan kirjapaino tuomittiin maksamaan iän vuoksi irtisanomalleen 57 vuotiaalle toimittajalle korvauksia. Yritys joutuu tekemään toimittajan tilille 23 500 euron suuruisen Esan kirjapanon. Lisäksi oikeudenkäyntikuluista tuomittiin tehtäväksi n. 13 000 euron suuruinen Esan kirjapano.

---

Iltalehdessä kerrottiin, kuinka jokainen pystyy ennnustamaan itse säätä. 

Monivuotisena ilmatieteellisen laitoksen viiden vuorokauden paikallissään maksamattomana asiakkaana voin sanoa, että otsaa kokeilemalla pääsee sitä parempaan tulokseen. Jos käteen tarttuu runsaasti hikeä, kelit ovat todennäköisesti melko lämpimät ja huomenna saattaa olla lähelle samaa.

Tässä takuuvarmasti luotettava, mallinnukseen perustuva erikoishaastattelu sääasioista, satelliittiyhteyksiä en valitettavasti onnistunut luomaan.- Hyvää päivää, herra Ilmantieteellisen laitoksen johtaja, voitteko esitellä laitostanne?

- Hyvää päivää vaan! (vilkaisee samalla pimennysverhosta ulos) - Tässä meillä on aivan kaamea määrä tietokoneita, mallinnusjärjestelmämme maksoivat miljardin.

- Oho! - Teillä on täällä aika fiksun näköistä porukkaa töissä...

- Ovat kaikki vähintään matemaattis-luonnontieteellisen maistereita. Moni on opiskellut toki enemmänkin, työturvallisuuskortti on useammalla ja ajokortti melkein kaikilla.

- Voisitteko oikein käytännössä näyttää, kuinka niitä ennusteita näiden mallinnuksien avulla...

- En, eihän me niillä. - Ennusteet me teemme näistä kahvinporoista. Juhlamokasta tulee parhaat, halvempia kahveja käytettäessä luotettavuus putoaa 23,5 prosenttia ja Presidenttisekoituksesta tulee 15, 05 prosenttia liian lämpimiä ilmoja.Yksi intialainen tekee ennusteet teenlehdistä, mutta niiden käyttämisen tieteellisyydestä ei ole vielä varmaa näyttöä.

---

Pyhäpäivistä en koskaan ole erityisesti piitannut. Tänä vuonna aion juhannukseen kuitenkin ottaa osaa, kalenterista olen visusti katsonut, että tänään on Johanneksen nimipäivä. Ihmeen hiljaiselta näyttää meininki vielä, vaikka ilta on jo alkamassa...4 kommenttia:

 1. Paavojahan tunnetusti riittää. Koirissakin, näemmä.

  Ennen oli jokaisella kylällä useampikin säätieteilijä. Oikeaan osuneimpia olivat ne, jotka kurkkasivat ikkunasta ja sanoivat "Tuas se vuan sattaa" tai "Jaksaa se tua aarinko tänä kesänä räköttee".

  Selevisit sinäkin hukkumati ja vielä "Superkuustahin".

  Niin myökin. Tännään juhlittiin G:n kutosia. Kovat oli hulinat, nukahti vasta äsken poikapolo.

  VastaaPoista
 2. Säätieteilijöitä riittää. Sammakoista ennustaja taisi jo vaihtaa hiippakuntaa.

  Kotona juhannuksena olin, kaukana kaikista vesistöistä. Juhannus kaupungissa on tunnelmallinen, kun ei juuri ketään näy missään.

  Geemiehellä oli suuri päivä, alkaa olemaan vanha äijä.
  VastaaPoista
 3. Kävin täällä vilvoittelemassa hankikieriskelyllä. Muistin, että täällä on sopiva kesäkuva. Lisää lumikuvia vaan.

  VastaaPoista
 4. On sitä ukkosta jo vähän alkanut odottamaan, talvea ei sentään.

  Pyrin siihen, etten kauheasti lämmöstä oikeasti valita. Tänään kuitenkin käväisin kaupungilla ja otti koville. Ei taida yölläkään laskea alle kahdenkymmenen asteen.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)