sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Yks suvinen touristipromenadi Helsingforsissa
Kesäinen Helsinki tuntui pian rautatievaunusta astuttuani pettymykseltä. - Ajattelin, etteikö näin isossa kaupungissa todella ole mitään muuta kuin nuorten naisten takapuolia! Ei siellä paljoa muuta ollut. Hmmm...tämä olisi tietysti hyvä kohta lopettaa alkuunsa, mutta jatkan kuitenkin.

 Pornoliikkeitä kaupungissa tuntui olevan tosi paljon, tässä sato-masokistien paheiden pesä. Aivan alastomia pimujakin näki.

Eslapdlanilla esiteltiin venäläistä taidetta, muotia ja kankaita.


Lavalla oli auringonpaisteessa bändejä soittamassa.


  Yleisö oli villinä, suorastaan hysteerisenä. Runoilija Ryynipuuron kirjat olivat ajan patinoimia. Tuskin se niitä edes lukee, kunhan rekvisiitaksi on laitettu.

Kiljusen herrasväki ajeli aikanaan näillä raitiovaunuilla, taisivat Söörnääsissäkin käydä. Minä en viitsinyt, kun heilläkin siitä tuli aikanaan aika mekkala.


 Yksi merikuva täytyy aina olla. Ja Mariella.

Aivan en kerinnyt ajoissa kuvaa ottamaan, kun joku rouva kävi poseeraamassa valoihin pysähtyneen vanhan auton vieressä.

m
 
Ajauduin Katajanokalle kävelemään, mutta en uskaltanut mennä kovin pitkälle. Pelkäsin, että televiissioesiintyjä Jari Tervo ilmaantuu jostain monokkeli silmässään ja huutaa: "Menke pois te yks köyhä, täälte meiden Skattalt, mine on paljo rahaa maksanu!"

Päivän riennoista väsyneenä, olihan ehtoo jo kovin pitkällä, suuntasin koto rautatievaunustolle. Asemalla on taas kesän ajan ihmepuutarha. Ihmeellistä!


4 kommenttia:

 1. Hyvät on kuvat, ja varsin sytyttävä tuo bänditapahtuma, jossa villi yleisö hysteerisenä istuu penkeillä tukevilla ahtereillaan.

  Että naisten takapuolia enimmäkseen näkyi. Ja hieno ahterikuvakin viattoman neitokaisen peräpeilistä. Ja reissussa rähjääntyneen vihertävästä etupuolesta.

  VastaaPoista
 2. Aika monet kuvat hieman ohiammuttuja, mutta ei sillä ole mitään merkitystä, en ole mikään valokuvaaja. Aika paljon kuvia otin, nopeasti joitakin niistä laitoin. Tyyli on "ne kamalat ja tylsät lomakuvat".

  Raitiovaunu on muistaakseni vuodelta 1919.

  VastaaPoista
 3. Katajanokalle en koskaan ole uskaltautunut. Ehkä voisi kesän ohjelmaan ottaa.

  Vanhan raitiovaunun kuva kyllä selventää huomattavasti, että miten Mökö ja Luru pääsivätkin kytkemään ajovirran päälle. Uudemmat mallit onkin tehty Kiljusen herrasväen oikut huomioiden. Ohjaamoon ei niin vain pääsekään.

  VastaaPoista
 4. Katajanokasta muistan kun kävelimme siellä vielä 70-luvulla kulkeneilla rautatiekiskoilla, tavara liikkui. Veljeni löysi jonkin varaston läheltä syömäkelpoisen appelsiinin. Noh, etelänreissullahan me olimme.

  Ökyveneitä siellä oli nyt paljon. Monia vanhoja varastoterminaaleja ovat säästäneet, niinkuin tuon kuvassa olevan elokuvasäätiön talon. Siihen on hauskasti jätetty/jäänyt tuo vanha "expedition"- maalaus, saattaa kyllä olla joku tuoreemmastikin edesmennyt putiikki.

  Hetken aikaa ajattelin, josko nousisisin Vikingin terminaalista Mariellaan ja oikein ulkomaan reissun tekisin. En sitten kuitenkaan.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)