keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Paremman viskositeettiluokan moottoriöljyäAamulehti kertoo, että Alko vähentää hallintoneuvostossaan  vaikuttavien kansanedustajien viinilahjoja. 

Aikaisemmin ovat saaneet useita kertoja vuodessa kokoluokkaa "Rantojen miehen taivas" olevan lahjapaketin, - jatkossa vain kokoluokkaa "Suurkuluttajan jättijysäys" olevan kaksi kertaa vuodessa.

Asiassa ei luonnollisesti ole mitään lainvastaista tai edes paheksuttavaa. 

Lahjapaketti on viety kansanedustajan kotiovelle, eikä näin ollen edes sellaisessa kuvitteellisessa ääritilanteessa, että kansanedustaja olisi vielä edellisistä tuiskeessa - tai peräti tillin tallin - häntä ole uuden "Satsin" eli "Pojan" saapuessa pakotettu autoilemaan lähimpään postiin. 

Lahja on annettu iloa ja hyvää mieltä tuomaan, lahjukset ovat kokonaan toinen asia, eikä niitä tule ajatuksissaan liittää tähän "Huhhahhei ja viiniä tynnöri"-luonteiseen, "Pikaiset piknikit aamuin ja illoin", hauskutteluun.

En sano enkä väitä, mutta selvää on, etteivät hallintoneuvoston jäsenet ole millään saattaneet koko "Kauppaedustajan erikoisen erikoista" eli  "Paremman laatuluokan suurkiljutynnöriä"  sisäisesti käyttää.

En sano enkä väitä, en saata edes kuvitella, että ainakaan sitä olisi tehnyt hallintoneuvostossa vaikuttava sosiaali- ja terveysministeriön edustaja.

Miten sitten päästä eroon tuollaisesta vastenmielisestä "Kuormasta", jonka aurinkoisesti hymyilevä rekkalähetti mahdollisesti serenadia laulaen, on toimittanut hyvän viikon toivotuksen kera kotiovelle?

Viemäriin kaataminen ei varmaankaan ole lainvastaista, mutta paheksuttavaa se on. Jätevesipuhdistamot ylikuormittuvat ja "Lastista" tulee niille ylimääräisiä kustannuksia. Oletteko sitä paitsi koskaan nähneet tuhannen päissään hoipertelevia viemärirottia, jotka yrittävät ajaa takaa koiria ja kissoja, ja jotka oksentelevat ja kuseksivat kauhean mölinän kera katukiveyksille? - Tämä vaihtoehto on mahdottomana hylättävä.

Myymisen suljemme pois vaihtoehdoista sen ehdottoman laittomuuden vuoksi. 

Entä sitten hyväntekeväisyyteen lahjoittaminen? - Mahdollista se on, mutta mikä olisi sellainen hyväntekeväisyysjärjestö, joka "Erikoistoimituksen" välittäisi tarvitseville?  Ehkä sellainen tai sellaisia löytyy. Lahjan edelleen lahjoittaminen ei kuitenkaan tunnu hyvien tapojen mukaiselta.

Perin vaikeaan tilanteeseen ovat kansaa edustavamme saattaneet.

Muistaa täytyy, että missään tapauksessa tällaiset vähemmän tärkeät asiat eivät saa häiritä valtakunnalle ensiarvoisen tärkeää eduskunnan nuijankopautustyötä! Perin harmillista olisi, jos joku edustajista ei enää vapinan vuoksi kykenisi edustuspaikalle selviytymään.

Kansaa edustaminen on raskas urakka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)