lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesälupa alkaa

Petyin, kun en saanut Risikolta valtion maksamaa onnittelukorttia. Ehkä se johtuu vain siitä, että asun toisessa äänestyspiirissä ja ylioppilaaksi tulostakin on jo monta kymmentä vuotta. Mutta jos olisi lähettänyt, hyvin olisin voinut äänestää hänet ja luutansa uudelleen Kyöpelinvuorelle, lentokelitkin ovat olleeet mainiot.

---

Äsh-ryhmäkään ei minua muistanut, etukorttia ei ole ja hulluruohoa en käytä. 

Valtio antaa kuulemma kaupan keskusliikkeille sellaisia lupia, että hengenvaarallisissa tapauksissa saavat asiakkaille kertoa, minkälaisia tietoja ja minkälaisia tiedostojen ristiinajoja ovat heistä tallettaneet.

Varma en ole, mutta luulen , että kassaneidit sanelevat mikrofonilla tietoja asiakkaista: "Taas se näyttää aika räjähtäneeltä - eiköhän sillä ole varaa kunnon vaatteisiin; varmaan kaljaa, kordareita, kyljyksiä ja Hymylehden meinaa ostaa! - Palaan tapaukseen hetkisen kuluttua..."

---

Entisiin aikoihin maa- ja metsätalousministeriksi ja puolustusministeriksi nimitettiin yleensä henkilöitä, jotka olivat puolueelle tärkeitä, mutta jotka yleisen edun nimissä täytyi pitää riittävän kaukana vallan keskiöistä. - Onneksi ajat ovat tyystin muuttuneet. 

Ette muuten muista, kuka on Suomen maa-ja metsätalousministeri! En minäkään olisi muistanut, - äsken sen tarkistin ja unohdin taas. Suomen Harold Lloydin, puolustusministeri Carl Haglundin sen sijaan muistaa jokainen.


5 kommenttia:

 1. Joskus sanottiin, että on lupapäivä. Tai on koulusta lupaa.

  Mielenkiintoista ajatella nyt, mistä "lupa" tässä loman tarkoituksessa tulee. Onnea vaan kesäloman alkamisesta!

  Tuo Harold Lloydin kellopätkä, tai tuo koko elokuva on vallan vietävän hulvaton.

  VastaaPoista
 2. En tiedä mistä se tulee, nyt lupaa kuitenkin on. Ensin nukuin parilla tauolla yhteensä kai 16 tuntia. Siirryin sitten taas touristiksi tänne Helsingin. Olen ottanut paljon touristikuvia. Yhden julkkiksenkin näin, mutta en uskalla puhua siitä sen enemp
  ää, kun en tiennyt kuka se oli. Teen ehkä raportin, on täällä niin ihmeellistä. Nyt olen keitaalla, söin makkaraperunat ja juon parhaillaan teollisesti prosessoitua vettä. Ilimoja on piisannu!

  VastaaPoista
 3. Kirjoita ihmeessä seikkaperäistä päiväkirjaa Helsingin viettelyksistä. Sitä olisi hauska lukea. Sinähän kirjoitit semmoisen joskus aiemminkin. Kuvien kera. Varo hulinaväkeä ja juoppoja ylioppilaita. Ei rahapussia takataskuun.

  VastaaPoista
 4. Meille kaupparyhmä lähetti kirjeen. Oli hulluruohot jo ehditty syödä.

  Ehkä Helsingin kulmille ilmaannumme mekin, mutta ei ennen heinäkuuta. Helsinki melkoisen mukava paikka, jos on tätä hieman vanhempaa kuvausta uskominen.

  VastaaPoista
 5. Ylioppilaita en nähnyt, Esplandilla ainakaan ei yhdelläkään ollut ylioppilaslakkia päässään. Jossain Juhani Ahon kirjoituksessa suorittivat siellä arvokkaita promenadeja.

  Kiljusen herraväet ovat lempilukemistani. Sattui vielä niin, että otin kuvia Kiljusten ajan raitiovaunusta. Ovat meille touristeille niitä entisöineet.

  Totta puhuakseni kausilippuni päättyy vasta tiistaina, täytyi ottaa siitä viimeiset irti. Muuten olisin voinut mennä vaikka Riihimäelle. Ja totta puhuakseni, sielläkin paluumatkalla kävin.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)