perjantai 22. heinäkuuta 2011

Vaikeuksista välittämättäHaisevanojan Naimavaara, 1933


 
Postilentokone taisteli öisessä lumimyräkässä kohti Lapin erämaan pientä, näreikköön raivattua laskeutumispaikkaa, - lentäjän mielessä takoi vain yksi asia: Posti on saatava perille, posti on saatava perille! 

Lunta oli koneen avo-ohjaamossa polviin asti, kylmyys aivan helvetillinen! Lentäjä Uljas Koskenpärskyn raajoissa ei ollut moneen tuntiin ollut lainkaan tuntoa, kengät olivat jäätyneet kiinni polkimiin, rukkaset ohjaussauvaan.

Lopulta sankarillinen postilentäjä Uljas Koskenpärsky aloitti laskeutumisen, - näkyvyys nolla, kaikki mittarit jäässä; laskeutuminen täytyi tehdä vain haju- ja kuuloaistien avulla.

Kaikki sujui normaalisti, yksi käkkärämännyn latva katkesi, samoin  toinen laskutelineistä, - koneen pompottelu päättyi lopulta sen notkahdettua nokalleen aivan kiitotien jälkeen kasvavan lumisen näreikön eteen.

Lentäjä Uljas Koskenpärsky riuhtaisi kätensä ja jalkansa irti, kohottautuihe seisomaan ja ojensi postisäkin paikalliselle postimiehelle, Oiva Sankarille, joka oli valmiina porovaljakolla sitä yössä kiidättämään, kohti  kahdensadan kilometrin päässä sijaitsevaa Kuksvaaran neljäntoista hengen taajamaa.

Ennen porovaljakon lähtöä postimiehet kohottivat yhdessä kätensä ja lausuivat susien ulvonnan säestyksellä tervehdyksensä: Posti on saatava perille, posti on saatava perille! 
 


Itella, Helsingin lajittelukeskus, 2011


Tää on meidän uus lajittelukone, josta me ollaan tosi ylpeitä: tehosilppuri 3000gti, se silppuaa jopa satoja kirjeitä minuutissa, kertoo key customer manager Suri-Seva Kyhnytjärvi-Koikkalainen ite Itella Oy:stä.

Pakko tää oli hankkia, kun eihän noi laiskat perkeleet tällaiseen vauhtiin millään pysty. 

Tällä me saadaan tuottavuus huippunsa, jakajiakaan ei juuri tarvita, kun ei enää ole mitään jaettavaa; heh heh heh! Automaation seuraava vaihe on jo suunnitteilla, ensi vuonna aloittanemme uusien postilaatikoiden asentamisen. 

Niitä vielä Ameriikassa koekäytetään, odotamme käyttöönottoa jännityksellä: - ne tuhoavat postin jo laatikossa, paljon turhia työvaiheita jää taas pois.

Kumoan jo tässä huhut, että saattavat tuhota asiakkaan kädenkin; tarkkoja turvaohjeita tulee silti jokaisen noudattaa ja niihin huolellisesti tutustua!

Toisena vaihtoehtona tutkimme mahdollisuutta, että asiakkaat hakisivat itse postinsa täältä Helsingin jakelukeskuksesta, - yritämme parhaillaan lobata poliitikkoja sen mahdollistavan lainmuutoksen tarpeesta. Niin se on, mitäpä emme asiakkaiden hyväksi tekisi, naurahtaa Kyhnytjärvi-Koikkalainen lopuksi.

(kuva: HS)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)