lauantai 9. heinäkuuta 2011

Juokse sinä humma
Kunnianarvoisa, kerrotusti suurta kansansuosiota nauttinut, Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus, lyhyesti keisari Caligula, nimitti hevosensa Incitatuksen senaattoriksi. 

Senaatti, - Incitatusta lukuunottamatta -, ei Caligulaa luonnollisesti paljoa arvostanut, saattaa olla, että historiankirjoitus siksikin kertoo keisarista vähemmän mairittelevasti.

On mahdollista, ettei senaattoriksi ollut tarjolla pätevämpiä kuin Incitatus.

Onnistumisestaan on mahdoton tietää, koska dokumentteja senaattori Incitatuksen, ehkä suuristakin, valtiomiesteoista ei ole säilynyt. Todennäköiseltä tuntuu, että senaattori on ainakin ollut vaikutuksen tekevä hahmo, kun on katederille astellut puhetta pitämään. Keisarin hevosena senaattori on ilman epäilystäkään ollut hyväkuntoinen ja kookas,- pintansa on hohtanut kiiltävänä ja hampaansa ovat heijastaneet valoa senaatin hämyisimpiinkin nurkkiin.

Kuka niistä herrojen asioista tietää.

Joka tapauksessa Suomessa toimitusministeriön väistyvä ulkoministeri Stubb nimitti loppusuorallaan apurinsa  huippuvirkoihin, - ohi lukuisien pätevämpien hakijoiden. -- Charme Asserdal ja Ori Vieteri tosin ovat jo manan majoilla, siinä mielessä ratkaisu on ymmärrettävä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)