torstai 7. heinäkuuta 2011

Julkkis murhattiin julmasti - katso raa´at kuvat!

Vanhojen suomalaisten kirjojen pelastajan, Matti Pohdon, murha sai aikanaan (1857) runsaasti huomiota, mies on saanut palstatilaa myös elinaikanaan, esimerkiksi hakusanalla "Matti Pohto"  artikkeleita voi jälkimmäisen linkin sivulta etsiä.

Luulisin, että murhansakin oli tämänpäivän kriteereillä tappo. Mielenhäiriöinen mies surmasi hänet kirveellä, joidenkin tietojen mukaan kirves oli kallossaan pystyssä, kun hänet löydettiin.

Mitäkö raakaa allaolevissa kuvissa on? - Paljonkin: kännykäkameralla otettuina kuvat Viipurista Helsinkiin tuodusta hautamuistomerkistä ovat huomattavan rosoisia ja raakoja. Raakaa on myös, että tyylikkääseen kirjanmuotoiseen kiveen ovat tiedot raapustaneet takakanteen, vaikkakin se hyvin ilmentää yhden kirjan tulleen päätökseensä.
Verkkolehtien otsikoinnista Uudessa Suomessa.

4 kommenttia:

 1. Ettäs täälläkin kehdataan klikkauttaa lukijaa tyhjän perään. Pitääkös Päivän Pannunkin tarkistella toimintansa kannattavuutta, kun näille linjoille on sitten lähdetty?

  PS Päivän Pannu muistaa sitten varoa jatkossa Pekka ja susi -ilmiötä.

  Nimimerkki Kysyn Vaan ja Toista Kertaa Ei Tulla

  VastaaPoista
 2. On siinä sellainen mahdollisuus olemassa, että tällainen otsikointi tuottaa klikkaajia ajan saatossa useitakin.

  Puolustuksenani esitän, että tämän täytyi olla laissa oleva "ei saattanut mieltään malttaa". Päähäni ei mahdu paljoakaan ajatuksia samalla viikolla ja kun ajauduin miettimään lehdistöä, oli lähes pakko kokeilla.

  Muuten olen lueskellut useita tekstejä tuosta Matti Pohdosta; miehen toiminnassa ja elämässä oli jotain tavattoman hienoa moninaisesta kurjuudesta huolimatta. Ihailtava äijä.

  VastaaPoista
 3. Hirveetä on kyllä jiähä tuommosen kivikirjan alle tuomiopäivää oottamaan. Miten sieltä kömmit esille kun yhteistä hyvää enkelit laskeutuvat alas taivaistaan synnissä rypeneille jakamaan?

  Ihan puistattaa! Kuinka saatoit ihan etusivullesi moiset painaa?

  VastaaPoista
 4. Sikäli Matin asiat ovat nyttemmin reilassa.

  Jäännökset jäivät edelleen huonossa kunnossa olleelle hautausmaalle Viipuriin, kun kivi tuotiin vuonna 1989 Kansalliskirjaston pihaan Helsinkiin.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)