torstai 14. heinäkuuta 2011

Tilulii, tilulii!Entisistä pääministereistä Esko Ahon vuoro oli eilen tuomita tyhmä kansa. Hän kertoi meidän olevan liian negatiivisia. 

Pääni puhki yritin miettiä, miten tuon kieltäisin, - lopulta tajusin: Esko on oikeassa!

Syvällä olen minäkin kielteisyydessä piehtaroinnut, pääni on täynnänsä ollut pahoja ajatuksia.

Nyt olen muuttunut mies, olenhan pohtinut asiaa yön yli.

Esko Aho, minusta Te olette suuri ajattelija.

Teidän valtiomiesmäisyytenne hakee turhaan vertaistaan jopa kaltaistenne, entisten pääministereiden, joukosta, Teistä tulee välittömästi tehdä pronssipatsas kaikille Suomen keskeisimmille paikoille, - niitä vähäpätöisempiä voi siirtää syrjemmälle tai sulattamoon.

Yhtä rohkenen Teiltä, valtiomies Aho, pyytää; voisitteko harkita, että jatkossa antaisitte  useammin pohdintaa ja syvää viisautta osoittavia lausuntojanne, jotka ovat suoranaisia piristysruiskeita ja tarvittavaa nesteytystä jokaiselle elämän ladulla sujuttelevalle kansalaiselle.

Valtiomies Aho, olen kuullut, että nykyisellä työnantajallanne, Nokialla, on jonkinlaisia vaikeuksia. Teidän ei tule olla huolissanne, sillä varmasti saatte uuden työpaikan, jos tilanne niin kiperäksi käy.

Hätätilassa voinette ryhtyä vaikka yhdeksi itseänne esittäväksi patsaaksi eduskuntatalon tai valtioneuvoston linnan eteen.


4 kommenttia:

 1. Tässä on nyt tainnut päästä käymään niin, että kirjoittajan täytyy ainakin osittain olla väärässä.

  Nimittäin Ahon ansiot ovat/olivat nimenomaan kansallisen positiivisuuden edistämisessä: a) mittavat b) kansainvälisestikin eri medioissa tunnustetut ja c) tämän todistaa tieteellinen, laboratoriokokeilla saatu näyttö.

  http://ripuli-suurimouhijrvierikoisnumero.blogspot.com/2011/07/hiihtoliiton-puheenjohtaja-esko-aho.html

  VastaaPoista
 2. Hiihtäjien edesottamukset ovat kieltämättä olleet sangen positiivisia.

  Olisi sekin kun hiihtäjä kilpailun jälkeen kertoisi tuntemuksiaan haastattelijalle: "Jos tästä nyt kaikkein positiivisimman haluaa löytää, niin se on ehdottomasti tuo testitulos!"

  Aho on ehdottoman positiivinen ilmestys, minua alkaa usein naurattamaan kun naamansa jossain näen. Mielestäni hän ansaitsisi jonkin kunnianosoituksen, esimerkiksi valinnan vuoden posetiivariksi!

  VastaaPoista
 3. Tuppaavat mäkkaartnit ja ahot tulemaa silloin esiin, kun tarvista asialle ei enää ole olemassa.

  VastaaPoista
 4. Pyydän anteeksi asian puutetta, mutta katso wikipediasta, siellä on runsaasti.

  Esimerkiksi artikkelissa "krokotiilit" kerrotaan:
  "Krokotiilit ovat ns. eläviä fossiileja. Ne eivät ole fossiililöytöjen perusteella muuttuneet merkittävästi 200 miljoonaan vuoteen."

  Sieltä se sivistys löytyy!

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)