keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Mustat autot kurat lennättää

Kaarina Hazard kirjoitti Iltalehden blogiinsa hienon kirjoituksen "Porttari". Kolumni ilmestyi tämän päivän Iltalehdessä, nettiin tulee ilmeisesti päivien viiveellä.

Hazard kirjoitti: keskustapuolue on mielikuvissamme hämäräliikemiesten kanssa veljeilevä, puolirikollinen, vaalirahaa kähmivä poppoo, joka housuun paskottuaan tunkee kalsarinsa ensi tilaisuuden tullessa lähimpään kaappiin ja sitten hokee, ettei täällä mikään haise.

Hazardin mielikuvan suhteen olen kuitenkin ehdottomasti eri mieltä.

Kepulainen argumentoi: ite haiset, ite oot - eikä se niitä kalsareita mihinkään kaappiin tunge, vaan suihkuttaa deodoranttia.


Puhdas pöytä, valkoinen perintöliina, pöydän keskellä kolmekymmentä senttiä pitkä ihmisen uloste. Ympärillä lumoutuneen ääneti sitä toljottava suuaukisten joukko. Hiljaisuuden katkaisee römäkkä ääni: Eiks muuton oo hiano pellavaliina!

Siellä, missä pääministereitä tehdään, siellä missä sydänystävä, Arto Merisalo, on unohdettu. 

Pietarikin kielsi Jeesuksen kolmesti.

(kuvituskuva ei millään tavalla liity kirjoitukseen)


Lisäys 10.9. Kaarina Hazardin kolumni Iltalehdessä: Porttari

2 kommenttia:

 1. Monestiko keskusta ehtii kieltää juurensa ennen kuin koko puolue lakkaa olemasta, tai sulaa yksiyhteen pulunkakkaan Mannerheimintielle?

  Minusta kepun pahin virhe on ollut tämä.

  Aattelepa ite kun keskiverto maanviljelijäkepulainen tienaa 23+1h+ruokatunti/vrk työstään 29 000 euroa/v (brutto) niin kauanko isäntä/emäntä etujärjestönsä edustajaa vaaleissa enää äänestää?

  Minä hankin viimeisinä kirvesmiehen vuosinani 36 000 euroa/vuosi eikä minun riesanani traktoreita, peltojen ojituksia, EU:n direktiivejä, möliseviä elukoita pihatoissa paskomassa tai tuulenkaatoja ollut. Sain 8. tunnin jälkeen nakata haalarit orrelle ja mennä vaikka muate unohtaen päivän työt huolehtimatta, että kohta se yks mansikki siellä alakaa poikia...

  Ei Suomessa ole enää kepua kuin mäyräkoirina.

  Mutta tietenkin jos EU:n yhteiseen tavoitteisiin sitoutunut keskustapuolue haluaakin lakkauttaa maanviljelyksen Pohjolasta (muilta kuin Wahlroosilta) niin silloin sillä on "kunniallinen" tavoite, mutta kuinka hangata niiden mustien autojen tuulilasista lantaloiden liete ennen kuin ed.mainitut juuret kansalaisilta unohtuvat?

  Mikä sitten tulee oikeasti keskustan rooli olemaan puolueena? Voiko pelkän kulutuksen kasvun, maan riiston, patoaltaiden ja ydinvoiman puolustamisessa olla kieli keskellä suuta? Fuusioituako vihreisiin vai demareihin? Persuihin se kävisi aika sutjakasti sillä eikös kepu ole niiden alkukoti?

  Voi vittu, rupesin miettimään politiikkaa vaikka minulla on tärk...

  VastaaPoista
 2. Yksi hyvä ystäväni on viljelijä, kepulainen myös. En vahingossakaan puhu hänen kanssaan politiikasta. En tiedä, mutta luulen, ettei hän yllä edes tuohon viljelyllään, tekee myös muita hommia.

  Kannattajat täytyy erottaa aktiiveista pukareista, sen ymmärrän, mutta niitä muita kannattajia en ymmärrä, en.

  Agraaripuolueita ei maata johtamassa taida olla monessa maassa.

  Minusta kepu on ilman muuta suurviljelijöiden eturyhmä. Mutta minusta myös kokoomus on nimenomaan suurpääoman, ei pienyrittäjien asialla. Demareista Lipponen sanoi, puolueen tehtävän olevan suomalaisen teollisuuden toimintaedellytysten turvaamisen. Vihreistä en kehtaa sanoa mitään, vasemmistoliitosta taas en ole kuullut mitään. Persut järjestivät kylähullut valtuustoihin.

  On se hyvä, että on valinnanvaraa.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)