lauantai 18. syyskuuta 2010

Kerjäläisooppera


Anne, Holmlundin Anne, sisäministeri, kansanedustaja, merkonomi, sanoi televisiossa, että kerjäämisestä pitää päästä eroon. Hyvä Anne, tuo on ensimmäinen askel; tunnustaa ongelma rehellisesti ja tehdä vakaa päätös.

Mahdoton tietää, Anne, mitä kaikkea on tapahtunut, onko niin että kerjääminen on mielessäsi noussut jo elämää suuremmaksi painajaiseksi; Ei, ei, ei, näin ei voi enää tehdä, vaalit taas tulossa, mutta niitähän on aina. Tärkeää on nyt päästä eroon tästä kammottavasta tavasta ja addiktiosta!

Tiedossa on, että jotkut kerjäläisistä ovat toiminnallaan jo riskistyneet niin, että täytyy  puhua riskienhallinnasta. Kansalaisten enemmistö toivoo ongelmassa kovien otteiden käyttöön ottamista.

(kuva:iltalehti.fi)

5 kommenttia:

 1. Käsitteet ovat aina olleet vaikeita. Erityisen vaikeita ovat niille, jotka peräänkuuluttavat ns. oikeita ja oikeaoppisesti käytettyjä käsitteitä. Ikäänkuin kaikki olisi siitä kiinni (tämä kertoo, että nykyään uskotaan, että kunhan on läpijuossut yliopiston, MBA:n tai jonkun ja istuttu samoissa herrainhuoneissa sikarintäyttämässä huoneessa ja kaveerannut (!) Herrojen kanssa niin sitten on oma logiikka vedenpitävä. On niinqu valmis kaikkeen ja elämä on valloitusta vailla. Näin uskotaan ja tämäntyyppinen Kekkoslovaakian tasapäistetyn pikkukaupungista kotoisin oleva vesa, joka on saattanut nähdä kaksi tai kolme lentokenttää, muutamat härskit liituraitatyypit ja juonut riisiviiniä eksoottisten ihmisten kanssa -- uskoo, että tietäisi jotain. On omasta mielestä valmis elämään ja osaa astua diktaattorin lailla alas kaikki ne, joiden mieli ei ole sosiopaatin lailla kovettunut. Jos ei ole samanlainen on heille vain saalis, koira tai uhri jonka uhraavat herkullisin tarinoin kavereilleen...aina siitä jonkun pisteen voi saada.

  Näin siis meillä kun sivistys on ohut kuin vauvan iho.

  Mutta vaikka muualla sivistys on kova kuin krokotiilin nahka, eivät ole sen parempia. Ovat kuin krokotiilit kärkkymässä likaisen vedenpinnan alla suuret muljottavat silmät vain esillä ja hampaat odottamassa uusia saaliita. Ovat vain tottuneempia metsästämään, näyttelemään välinpitämättömiä ja tietävät juuri eikä melkein milloin leuka nappaa, puree kiiinni ja nielaisee. Just eikä melkein.

  ....

  ./..

  VastaaPoista
 2. Poliittinen vauva nimeltään suomalainen katsoo ja yrittää inistä. Mikäs nyt on meneillään? Jos suomalaisten oma raha (jäävi tai ei) ei voida kanavoida omille poliittisille hepuille on varmaa, että Saulin kaltaiset Luxenburgin pelihalleista ja Sveitsin rahaholveista avautuu kuinka paljon fyffeä tahansa, että saavat suomalaiset (hyvät tai huonot, never mind - kyse ei ole edes laadusta; ovat jo myyty helvettiin siis pois omasta maasta koska maa on jo myyty ainakin kahteen eri suuntaan ja on lunastuksen aika.....they want their ROI on their investions which Nalle was promising several years ago, hey c'mon guys.. eli ei ne rahat ennen sotia annettu vapaasta tahdosta vaan ne annettiin, jotta kassakaappisopimus minkä keskusta petti silloinkin antaisi fyrkat takaisin för fan...mites nyt käy? Herrat Vanhat ja Uudet joutuvat jääviystarkasteluun johon käytetään miljoonia vaikka synti oli vain parikyttuhatta ja herra Vanha voi iloisesti nauraa koska hänen paikkansa on turvattu sillä nyt häntä avittaa se toinen falangi eli se, joka idästä haluaa rahansa. Ne muut ovat ottamassa jääviyskeskustelussa toisenlaisen haasteen; ne haluavat taas löytää porsaanreika, mistä raha valuisi vastakkaiselle leirille - luultavasti sitä Nallen leiriä. Joku siis antaa takaisin herralle tai sitten ei. On vaikea nähdä miten asiat menevät myös ristiin jossain kohtaan kuten kuvamontaasissa. Mutta varmaa on, että selvitys ei ole suomalaisia varten tietystikään vaan niitä varten, joiden nenä haistaa rahaa ja tietää mitä täältä voi saada ja saavuttaa. Toinen ei siis ole sen eettisempi kuin toinenkaan - kunhan tappelevat vedestä, Pietarin läheisyydestä ja tonttihinnoista, Lapista ja kaivoksista.

  Arvo joka tulee helladuudeli funktioista tai kansaa varten tehdyistä service-tuotteista ei siis ikinä kykene monistamaan sijoitusta niin kuin vanha kunnon maanomistus. Niin siis syötetään kansalle kaikenlaista puppua kirjojen nimissä, missä väitetään, että nyt eletään tietoyhteiskunnassa kun he itse elävät edelleen hallinta eli omistusyhteiskunnassa.

  Kuka on niin toope ettei näe mikä on puppua ja mikä on tarkoituksenmukaista harhauttamista. Suomalainen vesa on riittävän otettu jo siitä, että pääsee katsomaan kun isot pojat puhuvat - vaikka eivät siinä samalla ikinä valaisisi mitään joka koskettaa oikeita asioita - ne puhutaan sitten ihan muualla ilman kakaroita läsnä. Jossain Amazonin metsissä krokotiilien välissä. Minne suomalaispoika ei tajuaisi tai uskaltaisis mennä. Isot rahat vedätetään aina pölkkypäiden osalta ja Vanha on jo rikas mies tätänykyä luultavasti. Ei tarvittu sen ihmeempää.

  Sama juttu näistä kerjäläisistä: kyse ei ole rikollisuudesta vaan energian menetyksestä aivan kuten afrikkalaisten valo vedätettiin. Niin meitä vain huijataan, kuka ketä - mutta seuraukset voivat olla todella vuosisatoja päällä. Nämä romaanit eivät siis pääse käyntiin - ovat samalla lailla passiivisia kuin saamaton suomalainen, joka ei vaan saa mitään tehtyä.Sama tauti eli energian kato - aivot nukkuvat pedagogiikan kielellä.

  VastaaPoista
 3. Oikea analyysi on se, että kun asiat porrastetaan 1.0 ja 2.0 jne niin he itse ovat 0.0 mutta tarkistavat minkälaisissa diskursseissa eletään missäkin päin maailmaa. On helpompi vedättää kun tietää rytmin aivan kuten Perko kertoi jazzin opettelusta. Pitää seurata sitä hitainta mutta tajuta, että muut juoksevat kuin pienet siat muun mukaan; tahti kovenee, hopi hopi vaan hyppimään ja syöttämään kaikki paska lapsille, 1.0 ja siten 2.0 ja siten 3.0 ja 4.0 ja 5.0 maailmat. Kaikki vaan kurkusta alas vaikka riittäisi, että heille opetetaan yksinkertainen
  - karttapallo
  - biologia ja kemia
  - yhteiskuntaoppia ja historiaa jota voisi tehdä yksinkertaisemmaksi sillä se ei ole kuin kultahammasväittelyä kun historiasta snobbaillaan piireissä missä Herrat vertaavat omaa ulkolukutaitoa keskenään - tämä ei siis vaikuta minkäänlaisella meiningillä mitä tulee tapahtumaan:
  - polittinen lobbaus ja fokalisaatio minättömien kansojen syötteinä (tämä olisi uusi oppiaine joka kertoo miksi asiat menevät päin honkia ja miksi meitä kusetetaan enemmän kuin milloinkaan ennen)
  - retoriikka
  - uskontoa ja taito ylläpitää oma kulttuuri mielessä ja silti syventyä miten toiset meitä näkevät
  - luulot-pois-oppitunti: you are nothing - you are stupid as a cow but has to understand that most people see themselves as genious - and the let you, they underline it; they need narcissists more than ever
  - because narcissists sell their counties and don't even understand it
  - hahahahahhhaaa mikä elämä, mikä maailma tämä onkaan.

  Näin pitää lapsia opettaa: koulu on alle 8 vuotta hoidettu ja ulos tulee tarkempaa ja fiksumpaa kuin tänä päivänä.

  Näin pitää ajatella jos haluaa ymmärtää miksi kouluampujat vetivät kunnon laukaukset: siihen ei vaikuta mitään lässynlässyn pääkivut tai oppimisvaikeudet: siihen vaikuttaa maailmankuva ja oma snaiju ja tämä aikuisten täysi huijausmaailma.

  Sitä lapsi ei voi kestää ja pahemmaksi menee.

  VastaaPoista
 4. Persoonallisuushäiriö on siinä yhteiskunnassa, jolla on tarve hyökätä, siirtää omia traumojaan toisen traumoiksi, kertoa niistä ylimielisesti ja olla tajuamatta toisen rajoja. Näin projisoituu se, joka on syyllinen siihen, joka ei ole tehnyt mitään ja pelkkä pyyntö, että kiusaamisen genre ottaisi toisenlaista sadismia ei ole persoonallisuushäiriötä vaan puhtaasti suojautumismekanismi: lännen keksimää omaa sisäsiittoista ylireagointia, passiivista valtaa ja kaikkea mitä siihen kuuluu.

  Ongelma on pedagogiikka, jonka ainoa metodi on näyttäminen mutta kun lapsukaiset eivät suostu siihen, että kohtaisivat ikinä oman raadollisuuden. Se on ainoa persoonallisuushäiriön alla oleva fakta. Muu on joukkohysteriaa, väkivaltaa, kieroilua, hävyttömyttä ja tietämättömyyttä ja sokeaa vallan uskomista. Raha voitelee kummasti.

  Lapset haluavat lisää heti, minulle tässä ja nyt. Heti minulle tässä ja nyt: rahaa, karkkia, valtaa, viinaa naisia ja laulua. Heti tässä minulle ja nyt.

  heti
  ikävää on että Risto kuoli - mies joka välttyi mistään koska oli taitava helppoheikki kuten kaikki heikot miehet - ikävää vaan että kuoli sekin.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)