torstai 26. marraskuuta 2009

Jortsut Jalliksen rysässä(il.fi)Ymmärrän toki teitä kulttuuri-ihmisiä, jotka ajattelette, että ei perkele, ei urheilua! 

Toisaalta urheilu on kyllä ihan kivaa alituisesta dopingista huolimatta ja siltikin, vaikka sen pahin synti on jatkuva rutiini ja siitä johtuva tavaton tylsyys.

Tässä nimenomaisessa uutisessa mielenkiinnon herätti turkulaisena profiloituneen Hannu Jortikan sukunimi Jortikka. Siis Jortikka! Hitto tätä suomenkieltä, mutta eikö se tarkoita samaa, kuin Lerssi? Tai Sladdi, Etuveitikka, Riemusauva tai Molo?  


Ei helvetissä, ei se niitä voi tarkoittaa! 

Jortikan Hannu tunnetaan joviaalina, empaattisena, kivana ja hyvyyteen pyrkivänä miehenä, joten luultavasti nimikin tarkoittaa jotain sellaista, kuin Pehmo, Silkkipylly, Lastenystävä tai Möllökkä.


Ei silti välttämättä tiedä jäähokkisarjan viimeisenä majailevalle laumalle hyvää, että tällaisen, voisiko sanoa "pehmiäisen" valitsivat. Kun se niiden johtomies on jo sellainen Jethromainen Jallis.


Jallis, Jallis näytä pallis
Yritä ees kerran, 
näytä hetken verran,
palkkaa joku kallis

Sido kypärä leuan alta
ja anna muille valta

5 kommenttia:

 1. Olihan tämä (poliitikko?) Katriina Perkka-Jortikkakin josta taisi myöhemmin kirjailija sukeutua? Mites lie hänen nimensä synnyn laita?

  Perkasiko mitä ja missä kun tuloksena oli (viiva)-Jortikka?

  Savossa ainakin mulukku on yhdeltä lukemattomista ilmaisuistaan jortikka! Erotuksena nimen yhteydessä käytetyllä, että se alkaa pienellä kirjaimella...

  Erästä valkeakypäräistä, jollakin rakennuksella tärkeänä henkilönä toimivaa ihmistä kutsuttiin Jortikaksi vaikka oikea nimensä olikin M...nen.

  Ja kun assositaatioille ei näin aamuyön tunteina tahdo stoppia saada aikaiseksi, niin muistan n. 15 vuoden takaa Savonkielisen Hustlerin, jossa oli Paavi Lipposen päälaesta muotoiltu mainitsemasi "lerssin" näköinen ja kuvan otsikko oli "Kuukauven Mulukku".

  VastaaPoista
 2. Nyt en tiijjä, enkä osaa määritellä vastauksia kysymyksiisi, mutta onko se Paavi Lipponen sama, kuin Päivi sellainen?

  VastaaPoista
 3. Pähkäilyni nyt oli vain sellaista joutavaa savolaiskiännyttelyä, ei kovin älykästäkään sellaista, vastauksia kaipaamattomia. Maitolaitureilla isännät jortsailivat vähän samaan suuntaan aikoinaan.

  Kirjoitusvirhe, alitajuinen varmaankin, tuo Paavi. O siinä lopussa pitää olla, kuten oikein ymmärsitkin koska Päiviin viittilöit.

  VastaaPoista
 4. Eikun savolaiskiännyttelysi on hauskaa. Nopeasti yön tunteina vastasin...

  Lipposen perheestä vain tuli mieleen, että kumpi on enemmän Hustler(touhuaja); Pekka vai Paavi?

  VastaaPoista
 5. mikä ero on urheilulla ja muulla joveilulla. miksi se erotetaan kulttuuriista. tieteellinen tosiasia

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)