maanantai 30. marraskuuta 2009

Peskää itse väyrysenne!

(Iltalehti)Takavuosina pikkupojat ihmettelivät, kun itänaapurin Brezhneviä kuljetettiin Helsingin dementiapäiville  junalla, ja varusmiehet vartioivat rautatien yli kulkevilla silloilla rynnäkkökivääreillä varustautuneina. 

Tuskin ne kuitenkaan olisivat uskaltaneet ampua, jos se olisi yrittänyt karata.

Monien mielessä samaan 70-luvun pysähtyneisyyden aikaan sijoittuva Paavo Väyrynen, on kuvainnollisesti sanoen pudonnut junasta monen monta kertaa, usein jopa jäänyt asemalle. Mutta vain kuvainnollisesti, kun aina erinomainen asiakaspalvelija VR on toiminnassaan huomioinnut Paavon erityistarpeet kiitettävästi.


"Arvoisat erikoisnopean Pendolinojunan matkustajat! Tällä ylimääräisellä pysähdyksellä joudumme vielä hetken odottamaan jälkeenjäänyttä ministeriä, joten järsikää odotellessanne vaikka kynsiänne. Seuraava ylimääräinen pysähdys Ala-Tursulan grillillä! "

2 kommenttia:

 1. Minäkin ajattelin uutista lukiessani, että mitähän konnari on sanonut matkustavaisille kun Väyrynen on paljastunut pysähdyksen syyksi?

  Voisiko Meksikon pikajuna-laulusta vääntää jotain?

  Stilisoimaton aloitus:

  Kolme miestä kankeaa/vaunun sisään änkeää/tässä lienee pysähdyksen syy/Väyryseksi tunnustaa/itsensä/etumainen lamppupää/mutta jaa/ketä ovatkaan nuo kaksi muuta tummanpuhuvaa?/Kiärijäenen Savosta!/karjahtaa suurin mies/kun lantatalikkoaan hän hyllylle sovittaa/kolmas hemmo piipittää/nyt mulle antakaa/puh-heeen-vuoro iliman lyöntiä/Kas Korhonen olen mä/kepun sihteerinä hyvin pätevä/ja kynälläni hakkaan vastustajat kaikki muut/nyt meijät viekää Helsinkiin/on kiire hirmuien/muu--ten--tei-dät Vee-Ärrä peri-köön!
  Jne.

  Sitten vitsi. Vanha, mutta toimiva.

  Seinäjoen lähellä on Kouran kylä, tiedät varmaan?

  Ennen siinä pysähtyivät myös junat; olen itsekin ollut semmoisen kyydissä.

  Tarina kertoo, että erään kerran junan lähestyessä Kouran asemaa, kulkee konduktööri vaunusta vaunuun ja ilmoittaa seuraavaa: "Seisoo kourassa viisitoista minuuttia."

  VastaaPoista
 2. Siinä se nähdään, että ajat ovat muuttuneet huonommiksi, kun ei kaiketi seiso väyrynen Pännäisen asemalla noin kauaa.

  Se konnari on voinut kuuluttaa myös, vaikkapa: "Naama näkkärille, kun kohta kättelen väyrystä."

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)