sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Osui, muttei uponnut
Vähän vakavaksi veti, Anna Nuutisen lauantain  Iltasanomiin kirjoittama "leikkimielinen testi",  mittaamaan lukijan henkistä ikää.

Hän kysyi esimerkiksi: "Mikä televisiosarja uppoaa parhaiten?"

Vastausvaihtoehdot olivat:  Dallas, Rin Tin Tin, Onnenpäivät, Salatut elämät, TES-TV, Frendit ja Peyton Place.

Kuule, Anna, minulla on aika vähän televisiokanavia, mutta montaakaan mainitsemistasi en löytänyt minkään lehden ohjelmatiedoista. Ja eikö se TES-TV ollut jotain aivan muuta kuin televisiosarja?

Jos saa vastata listan ulkopuolelta, vastaan Titanic, kai siitä joku tv-sarja on tehty.


Sitten halusit kysyä, mitä näistä laitteista käytän luontevimmin: videonauhuri, vinyylilevysoitin, c-kasettisoitin, tablettitietokone, radio, tietokone vai televisio.


En mitään noista, saako vastata kaukosäädin?


Paljon muitakin kysymyksiä siellä oli, siihen yhteen vastaan etten tiedä.


Ja siitä alkuperäisestä kysymyksestä henkisestä iästäni - ei kai se niin häävi ole, kun tuollaisia luen ja tällaisia kirjoitan.

Jottei kokonaan huumorintajuttomaksi epäiltäisi, laitan tähän loppuun vielä leikkimielisen kysymyksen: "minkäs ikäinen, Anna, sinä henkisesti olet?2 kommenttia:

 1. Minä muuten tekaisin tuon testin oliko se nyt pari päivää sitten. Vastaukseksi sain, että henkinen ikäsi on hädin tuskin 20.

  Kysymykset olivat huonoja ja siellä haettiin selvästi stereotyyppisiä ikäjuttuja: Olet vanha, jos käytät paremmin televisiota kuin tietokonetta.

  Minä käytän ihan oikeasti tietokonetta paremmin, onnistun yhdellä napin painalluksella samaan televisiosta lumisadetta. Nyt olen oppinut ottamaan askelen taaksepäin, siis kauko-ohjaimesta, ja pääsen takaisin kanaville.

  VastaaPoista
 2. Kysely oli ainoastaan huonosti tehty, oikeasti se ei minua ärsyttänyt eikä se ollut hauska. Tolkkua siinä ei ollut mitenkään päin.

  Tommi Liimatan toimittamaa Veikko Ennalan tekstikokoelmaa olen lueskellut, yritin häneltä matkia piikikkäänkarheaa tyyliään.

  Annalla on ollut kiirus kirjoittaa, mutta jos seuraavaan edes kymmenen minuuttia käyttäisi.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)