tiistai 26. maaliskuuta 2013

Suur-HyvinkääValtio esitti taannoin kuntaliitosta, jossa olisivat Hyvinkään lisäksi ainakin Loppi, Hausjärvi ja Riihimäki. 
- Loppelaisia emme ole, hausjärveläisiksi emme halua tulla ja riihimäkeläiset haistakoot pitkän vitun; Hämeen hitaimmat, heh heh.

Kunnan- /kaupunginjohtajat ovat nyt lyöneet viisaat päähänsä yhteen että kalaus kävi ja puuhaavat Suomen kolmanneksi suurinta kaupunkia; Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Tuusula, Nurmijärvi, Mäntsälä, Pornainen ja Sipoo yhdistyisivät.

Vihtua...anteeksi, Vihtiä ja Kirkkonummea ei liitokseen kaupunginjohtajien mukaan huolittaisi.

Mikä uudelle kaupungille nimeksi? - Viina vapaaksi ja Hyvinkää suureksi - sanomatta selvää on, että asukasluvultaan suurimman, Hyvinkään (rapiat 45 000), nimi valitaan.Toinen vaihtoehto on tietysti Nurmijärven lempinimi, Karvajärvi.

Sipoon kautta tulee jo vaatimaton meriyhteys, mutta jatkossa on luonnollista, että sitä tulee kaupankäynnin ja yleisten syiden vuoksi laajentaa. Suur-Hyvinkää tulee jatkossa tarvitsemaan lisää elintilaa. Helsingin liittäminen Hyvinkääseen on kuitenkin siirrettävä vielä muutaman vuoden päähän, että voivat asiain henkisiin puoliin valmistautua.

Espoon erikoistalousalue ja Vantaa eivät liitokseen sovi, ne muodostanevat jatkossa omansa; Esbo Vandals.

6 kommenttia:

 1. Suurus-Hyvinkää.

  http://www.youtube.com/watch?v=zGDQGRrrkdc

  Ja julkisveistos markkeeraa mitä?

  VastaaPoista
 2. Tuo Juicen ekalta levyltä ollut kappale on hyvä, mutta kaksimielinen se ei ole, koska sen voi tulkita vain yhdellä tavalla; sitä itseään käsittelee.

  En minä edes huomannut, että tulppaanejahan ne ottamani kännykkäkuvan kukkaset ovat. Patsas on Mauno Oittisen "Nosturin hitsaajia työssään", joka tunnetaan yleisesti nimellä "Hitsaajapatsas". Kone Osakeyhtiö sen on joskus kaupungille lahjoittanut.

  Minä ajattelin, että tulevan Suur-Hyvinkään kaupunginjohtaja voisi siinä juurella pitää palopuheita velloville ja innostuneille ihmismassoille. Koppalakin voisi laittaa päähän, niin vaikuttaisi arvokkaalta.

  VastaaPoista
 3. Oittiselta on näköjään Kajaanissa Lönnrotin patsas ja Siirtolaisuus-monumentti.

  VastaaPoista
 4. Lönrothin tiedän, mutta missähän puskassa lie se siirtolainen?

  Minun kummitädin Aune tytär (vainaita mol.) meni naimisiin Oittisen Helmerin kanssa ja kun katsoin vrk:sta, niin Oittisia on aika vaatimaton lukumäärä, että osaapi olla samaa sukuhuaroo: Helsinkissä Helemerin kanssa asuivat.

  Aune oli semmoinen räpätäti ja Helmer istui kiikussa ja kuunteli, semmoinen mielikuva minulle jäi siitä pariskunnasta. Pari poikaa, kaksoset, taisivat saada. Missähän kulkenevat hekin...

  VastaaPoista
 5. Maailma on pieni ja Suomi vielä pienempi, kuten sanotaan.

  Wikipedian sanamuoto oli hieman epäselvä, ainakin siita sai käsityksen, että Kajaanissa olisi.

  Hitsaajatpatsas on syntymävuodeltani -62 ja varsinainen kaupungin symboli.

  VastaaPoista
 6. Luin uudestaan, toinen osa kyseistä teosta on Hangossa, toinen Floridassa. Huolimattomasti katsoin...

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)