maanantai 11. maaliskuuta 2013

Hyvinkään nähtävyydet OSA1: Sveitsin hyppyrimäki
Hyvinkään Sveitsin perinteikkäästä, vuonna 1935 valmistuneesta, hyppyrimäestä ovat kotkan lailla alas liidelleet yleisön voimakkaan kannustuksen tukemina esimerkiksi Veikko Kankkonen ja Matti Nykänen. Komeaa vanhaa puurakentamista edustava hyppytorni on hieno nähtävyys korkealla mäellä. Sen juurella on aikanaan pidetty isot juhannusjuhlat, joissa esiintyjinä olivat kaikki mahdolliset Tauno Palosta lähtien. - Kannattaa etenkin urheilun ystävien tulla kauempaakin katsomaan!


 
----

Ai niin, tämäkin vielä!

4 kommenttia:

 1. Sehän nyrjähti nurin kuin kirahvi!

  VastaaPoista
 2. Kaupunki sai muutama vuosi sitten julkisuutta aikomalla purkaa joukon ihmisten omakotitaloja, koska kaava oli muuttunut. Luopuivat lopulta, kun lehdet kirjoittelivat.

  Antoivat hyppyrimäen ensin lahota, sitten sanoivat: "kattokaa ny, sehän on vaarallinen, purkaa se täytyy!"

  Hyvinkää on oikea Suomen Tikkurila!

  VastaaPoista
 3. Muistaakseni Suonenjoella kans odottelivat, että hyppyrimäki lahovaisi, mutta taisi joku ehättää polttamaan sen kuin skoonelaisen olkipukin ennenaikojaan. Se näkyi 9-tielle jonkinlaisena maamerkkinä ohitseajelijoille.

  VastaaPoista
 4. Samalla taktiikalla on purettu paljon myös erilaisia taloja. Kallista on kuulemma kaiken ylläpito, sillä ei ole suurta merkitystä, että lähes mikään ei ole yhtä rumaa kuin suomalainen taajama tai pikkukaupunki.

  Metsää meillä toki kaunistuksena on, kuten Linkola sanoi; suuria puitakin on, niitä on Helsingin puistoissa!

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)