sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Herra tasavallan jääkiekko

Kalervo  "Karkki" Kummola on ainoa suomalainen, joka voi johtaa jääkiekkoamme menestyksekkäästi niin, että kansainvälinen jääkiekkoliitto Rene Faselin johdolla on tyytyväinen.

Ilman Karkkia mahdollisuudet maailmanmestaruuksiin menisivät eikä mahdottomana voida pitää, etteikö kansainvälinen liitto ottaisi koko jääkiekkotoimintaamme haltuunsa.

Kun Ruotsi ehdotti kanssamme yhteisiä jääkiekkoharjoituksia, Jutila alkoi hermostuneena työntämään lisää nuuskaa huuleensa ja Kurri jauhoi purkkaa entistä kiivaammin, kasvoillaan sama möllön ilme kuin aina. Oli selvää, että ainoa mies klaaraamaan tilanne oli Karkki. Jämerällä tavalla hän astui esiin: "Nej, nej, nou, nou, eihän sellanen nääs käy!" 

Kummola oli se, joka astui esiin silloinkin, kun arvostelu kalliista lipun hinnoista kuumeni: "Syyttäkää vain minua, Kummolaa!"

Nuorena miehenä Kummola pelasi jalkapalloa puulaakin alasarjassa. Kerrotaan, että kun hän potkaisi reilusti pallosta ohi, pelaajakaverin puoliso ei kehdannut asiasta huomauttaa vaikka harmitti. Hetken päästä miehensä toisti saman tempun, jolloin emäntä ei voinut itseään enää pidätellä: "Siin on mulla toinen pattipolvi!"


Ikinuori Kummola jaksaa alati hämmästyttää kaksikymppisen kunnollaan. Viedessään kansainvälisiä vieraitaan Näsinneulaan, hän halusi välttämättä käyttää itse portaita. - Hämmästys oli melkoinen, kun vieraat hissistä tullessaan näkivät Karkin jo nojailevan tyynesti ravintolan baaritiskiin. Kerrotaan erään nhl-pelaajan pudistelleen päätään: "Karkin tahdissa ei kukaan jaksa!" 

Suomen jääkiekon muu johtoporras ja valmentajat ovat joukolla liittyneet edistykselliseen Kummolan perässäluistelijoiden joukkoon.  "Tämä on kansakuntamme jääkiekon etu, ilman Kummolaa jääkiekollamme ei ole tulevaisuutta!" Karkki onkin viime vuosina valittu kaikkiin tehtäviinsä erittäin yksimielisesti, vaikka jääkiekon vastaiset voimat joskus ovat yrittäneet nostaa päätään.

4 kommenttia:

 1. Melko osuvasti havaittu, Kalen päähän on kuin ilmetty jääkiekko. Tämä selittänee paitsi rakkauden lajiin, myös jotenkin muovisen tuntuiset lausunnot. Onkohan mies aktiivivuosinaan tarjonnut kuuppaansa myös joukkueen harjoituskäyttöön?

  VastaaPoista
 2. Kalen hienoon hipiään ei sovi harjoitella. Jos sellaista on tapahtunut, niin puhdas vahinko sen on täytynyt olla!

  Ja Karkkihan miehen lempinimen täytyy oikeasti olla, kun Kekkonen kerran oli Urkki.

  Jääkiekkoa en enää juuri seuraa, pikkuhiljaa on alkanut kyllästyttämään koko sen hyperbola kaikkine ilmiöineen.

  Vuonna 2004 olin kuitenkin katsomassa jotain matsia nuorten mm-kisoista Helsingissä. Annoimme Kummolalle voimakkaat buuaukset, hänen saapuessaan kentälle jotain palkintoa vastaanottamaan. Summasen oli juuri erottanut valmentajan pestistä. Jälkeenpäin selitti lehdessä, että "siellä taisi olla joitain Sumasen kannattajia joukossa!" - Paskat Summasesta, suurin osa yleisöstä buuasi, koska hänen olisi itsensä pitänyt erota epäonnistuttuaan valmentajavalinnassaan.

  VastaaPoista
 3. Kauheeta ko tuommonen ovisilimän takana väijyisi... sen läpihän toi kuva on näpsäisty?

  Hesarin (en laittanut muistiin kuka ja mikä pv) joku pakinahermanni arveli, että nämä Kummola olisi niiden ärtsyjen lintujen esikuva (Andry Birds).

  VastaaPoista
 4. Kummola siinä taitaa rämpyttää ovikelloa ihmisiltä, jotka ovat katsomossa häntä halveeraavaa banderollia heiluttaneet. Tai angry birdsit kehittäneen Rovion ovikelloa: "Anti olla viimmenen kerta, kun naamaani lainaatte!"

  Angry birdsit ja Kummola senkun porskuttavat. Loukkaus jääkiekkoliiton puheenjohtajaa kohtaan olisi, jos sanoisi että hän jatkaa tehtävässään vielä neljäkymmentä vuotta. Sellainen saattaisi pahasti rajoittaa hänen aikomuksiaan.

  Hinku olympiakomiteaan hänellä saattaa olla kova, sehän tunnetusti on maailman urheilevan nuorison kokoontumispaikka.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)