tiistai 29. toukokuuta 2012

Kylä näin on jämpti!
- Nyt ottaa päähän, pitäisi viimeinkin lopettaa alituinen rikoksen tekijöiden paapominen!

- Mites nyt noin?

- Kun ajelin tänään työpaikalta kotiin, yksi auto kaahasi aivan kauheaa vauhtia. Minun täytyi pakosti nostaa melkein sataanviiteenkymppiin, että pääsin ohi, yritti vielä estää ja näytteli törkeitä käsimerkkejä! - Eikä siinä vielä kaikki - tuli sitten niin vaarallisesti takapuskuriin roikkumaan, että jouduin yhden asutusalueen läpi ajamaan pitkälti toistasataa lasissa...

- Siinä tapauksessa harmituksen ymmärtää, linnaan mokoma kuuluisi; vaaransi lapsia ja kotieläimiä!

- Juu-u, tukka pois ja linnaan! -  Yhtään en olisi ihmetellyt, jos poliisi olisi minut pysäyttänyt, ei niillä aikaa riitä todellisiin tekijöihin. Kerran kun pysäyttivät, oikein piruuttani kysyin, että mites Kyllikki Saaren tutkimukset etenee - läiskäsi heti sakon skaalan yläpäästä!


- Kunniallisen veronmaksajan elämä on kovaa!


- Kaikenlaisia hämärähemmoja ja väärintekijöitä sitä suojellaan, hyyssätään ja meidän veroilla elätetään! Olen saanut siitä niin kylläkseni, että laitoin veroilmoitukseen kaks tonnia matkavähennyksiä, vaikka Vekan kyydissä olen töihin kulkenut jo pitkään. - Eikä se ole koskaan siitä mitään pyytänyt, joskus olen kahvit tarjonnut. Se Veka on muuten tyhmä mies, kerran se onneton löysi lompakon täynnä rahaa ja vei poliisin löytötavaroihin. Kaikkihan sen tietää, että ne sen siellä omiin taskuihinsa laittaa, eihän sellaisessa muuta voi!

---
 
Kuvassa Mauno Oittisen teos Nosturinhitsaajia työssään ("Hitsaajatpatsas") ja Hyvinkään kaupunginkirjasto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)