lauantai 18. helmikuuta 2012

Saako olla kermaa kahviin?Iltasanomat kertoo viikonlopun numerossaan isomiljonääreistä. Antti Herlin saa tänä vuonna osinkotuloja peräti 80 miljoonaa, kokonaisomaisuus on miljardin luokkaa. Eikä kyse tässä tapauksessa ole mistään hissiliikkeestä, vaan suorastaan rahaa tekevästä koneesta. Kolmelle muulle Herlinin sisarukselle nousee nostolaiteyhtiöstä kullekin reilun kolmenkymmenen miljoonan osingot.


Hieman säälitti Björn Wahlroos, jonka osinkotulot jäävät ainoastaan neljääntoista miljoonaan. Tuskin mies kehtaa isorikkaiden juhlissa pöydästä ensiksi hakea, luimii jossain sivummalla ja odottaa vuoroaan, kunnes häthätää ottaa puoli kuppia kahvia, senkin juo mustana, kun ei isoisten joukossa kehtaa kermaa laittaa sekaan.

Aatos Erkosta sukuineen Iltasanomat ei ollut löytänyt kuvia lainkaan, he olivat mainittuina vain pienellä tekstillä präntätyssä luettelossa. Mm. Vauva, Cosmopolitan ja Helpot ristikot lehtiä kustantava Aatos joutuu tänä vuonna tyytymään vaatimattomiin, reilun kahdenkymmenenkahden miljoonan euron osinkoihin. Epäilemättä hänkin joutuu juhlissa odottamaan, että myös Sanoma Oy:tä omistava Antti Herlin ehtii maitokahvin ja possumunkin ottamaan ensin.

Muualla lehdessä paljon pienempi porho, edellisten rinnalla lähes kerjäläisukko, kauppaneuvos Tokmanni-Tarjoustalo Kyösti Kakkonen kumoaa vanhan myytin ja sanoo: "Raha tuo onnea!"

Kuvassa venäläisessä hiippalakissa esiintyvä Kakkonen, nykypäivän kauppa-Shemeika, myhäilee tyytyväisenä.

Liikkeissään myymät potkuhousut ja purnukat hän on työllään vaihtanut mm. keramiikkaan ja lasiesineisiin: "Hurahdin design-taiteeseen!"

Muistakaa lotota tänään ahkerasti!


4 kommenttia:

 1. Nallella on kurja kohtalo alalla kuin alalla. Muistuu mieleen, sellaisilla vähemmän merkittävillä aloillakin kuin maataloustukiaiset tai sokerijuurikastulot, Nalle jää armotta kärkikolmikkojen ulkopuolelle. Jossakin A-ohjelmassa taisi valittaakin, mitä minä, seitsemänneksi tai kahdeksanneksi suurin sokerijuurikkaan tuottaja...

  Taitaa pitää Sirkkuun kahvissa tyytyä, Pulmu olisi hienostelua.

  VastaaPoista
 2. Björellä on vielä siinäkin mielessä asiat kehnosti, että naamataulunsa on turhan tunnettu, että kehtaisi mennä Hurstin jonoon, vaikka kuinka tekisi mieli. Luultavasti kuitenkin toisinaan jonkun pienemmän pankkidirikan puettaa säkkiin ja laittaa asialle.

  Tuota Kakkosen lausumaa: "Raha tuo onnea", yritän pikkuhiljaa sisäistää, onnenpuna vielä odotuttaa itseään. Lotosta nimittäin pamahti 25,20€. 4+1 ja 4 oikein samassa yhdeksän rivin lapussa.

  VastaaPoista
 3. On kerrottu tutkimuksiin nojaten, että rikkaat elävät pitempään ja terveemmän elämän kuin köyhät (miksikähän se tuokin on tutkittu, selevä asia). Mutta olisinko minä elossa ja terveenä vielä 100 vuotiaana jos nyt olisin yksin voittanut tähän köyhyyteni keskelle tuon järjettömän lottovoiton? Auttaako siis rikastuminen myös taannehtivasti, sitä tässä pohdin.

  Mutta onko Kuvassa oleva porho teistä terveen näköinen? Vai onko se niin, että hänet joka tapauksessa liuotetaan henkiin ja järkiinsä supernopeasti vaikka aivoinfarktista ja pallolaajennetaan ennen kuin edes kohtauksia tulee, että voi laittaa huoletta kermaa kahviinsa ja konjakkia fingerporillisen sijaan saa puoli pulloa yömyssyksi nakata?

  Onneksi lottovoitosta! Taisit netotakin 14€? Minulla oli kolmen rivin edestä ja kolme oikein yhdellä rivillä, kaksi ja vara toisessa ja yhdessä ei ainuttakaan.

  VastaaPoista
 4. Tuosta kuvasta minulle tulee mieleeni Juha puimassa nyrkkiään ja kiroilemassa perään, kun vanhentunut Shemeika (kuvassa) köpöttelee lyhyin askelin karkuun virnu suupielessään.

  Tottapuhuen aivan varma en voittoni suuruudesta ole, uusista voittoluokista en tiedä mitään. Otin pelkät 9 riviä ilman lisukkeita; tasan yhdeksän euroa, joten voittoni kai(??) on paljon ruhtinaallisempi kuin mainitsemasi.

  Suvulle jakaisin suurimmat, mitä sitten itse tekisin? Parempi kun en saanut selville.
  ---
  Svejkiä olen edelleen lueskellut, vaikka jossain vihjasin että 740 sivua menee aivan liian nopeasti. Menisihän ne, mutta olen herkutellut. -- Sotilaat ovat junakuljetuksessa rintamalle. (jonne ei kirjassa päästä, Hasek kuoli ennen, olisivatko muutenkaan ehtineet)
  Määräysten mukaan miesten pitää välietapeilla saada esim. 150 gramma emmenthalia,salamia tai ylipäätään jotain syötävää. Erinäisten seikkojen vuoksi talouspuoli ei kuitenkaan toimi riittävän hyvin, miehille jaetaan esimerkisi tulitikkurasia. Useimmiten kuitenkin Itävalta-Unkaria kehuvia propagandistisia postikortteja; 150 grammasta emmenthalia niitä saa peräti kaksi.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)