torstai 9. helmikuuta 2012

Niinistön tasavalta- Mites Hulda mummu aikoo tulevaisuudessa asioida virastossa, kun se muuttaa tuonne seitsemänkymmenen kilometrin päähän?

- Voi, eihän siinä mittään ongelmaa ole. Köpöttelen sinne muutenkin vähintään kerran kuukauvvessa, kun apteekissa ja lääkärissä pitää käyvä!

- No mutta, eikö se ole vähän turhan pitkä...?


- Mitäs turhia, alle viikossa olen toistaiseksi perille selvinny, takasin voi mennä vähän yli, kun seljässä täytyy kuukauven sapuskat tuoda.

- Eikö se etenkin talvella ole aika...?

- Voi, talvellahan se on paljon helpompaa, kun saa potkukelkaa käyttää ja metsässä yöpyessä uskaltaa paremmin nuotiota polttaa, kun ei tarvi pelätä metsäpalloo. Potkukelkka kun on, voi ruokatarpeitakin vähän enemmän tuoda, jauhojakin kaks killoo, jos eläke vain riittää.

---
(kuva: Vincent van Gogh: vanha nainen Arles´issa)


3 kommenttia:

 1. Taaniston nisävalta (Taanila). (Kääntelen aina otsikot.)

  Entäs jos ei pilkota tätä maata enää tämän enempää vaan sullotaan kaikki sen asukkaat ja sattumalta tai tietentahtoen paikalla olijat suureen haulikkoon ja ammutaan ne korkeimman tunturin (Ridnitšohkka-Halti) laelta summittaisesti pitkin valtakuntaa (ei haittaa vaikka joku luiskahtaisi rajojen ylikin). Perään töräytellään teltat, kaminat, sukset, muikkuverkot, äkeet, hevoset, siemenviljat -ja muut semmoiset etc.

  Kaiken ylle soimaan samalta kukkulalta tämä: http://www.youtube.com/watch?v=NAg4YvV0Ma0

  VastaaPoista
 2. Korjaus: Tarkoitin "pilkota" kohtaan kirjoittaa että ei nyherrellä lainkaan kuntarajojen kanssa kun se ei onnistunut aikoinaan Karjalassa valtioidenkaan rajalinjoilla.

  VastaaPoista
 3. Laittamasi kappale oli varmasti hieno, mutta ehdin kuulla siitä vain kaksi sanaa ennenkuin pelästyneenä suljin sivun.

  Tässä kuntaliitosasiassa taidan kyllä olla vähän kepuli.

  Selvää kai on, että kunnille ja palveluille jotain tarvitsee tehdä, tässä vain on kyse niin isoista ja monivaikutuksisista asioista, ettei sitä hallitusti pysty tekemään kukaan. Aiheuttaa paljon murheita ihmisten elämään.

  Kirjoitin tuohon jonkun murretta olevan, tai sen tapaisen, sanan, osaisin ehkä jotain jonkun murteen tapaista paremminkin, mutta tuollaista "sekakieltä" ihmiset usein puhuvat, kun murre unohtuu ja sekoittuu. Joku sana sitä vielä kirjakieleen tulee mukaan.

  Jostain juuri luin, en muista mistä, että kekkonen olisi Hrutseville puhunut Karjalan palauttamisesta, tämä joviaalina miehenä oli myhäillyt, että "mikäs siinä, voidaanhan me poistaa rajat vaikka kokonaan". Tarinan todenperäisyydestä minulla ei ole tietoa.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)