maanantai 13. helmikuuta 2012

Ei vesiputousta - vain putousTarzanissa väitettiin, että voimien heiketessä ja viimein loppuessa, entiset pääministerit vaeltavat vesiputouksen läpi salaiseen luolaan - siellä on läjäpäin norsunluuta.

Valitettavasti tosiasiat eivät tue tuota tieteelliseltä kuulostavaa teoriaa.

Kun Eskolle (kepu) kohtalo jakoi pakan alta, hän pötki  sukset suhisten pakoon; Harvardissa toimi jonkin aikaa suksenpohjien tervaajana ja kenkiensä kiillottajana. Palattuaan sai työpaikan yhteydenottovälineitä valmistavan firman likaisten vessojen siivoojana.

Puusta veistetty Paavo (puoluekanta tuntematon) ärjähtelee kulkiessaan, ihmiset siirtyvät hänet huomatessaan, varmuuden vuoksi, kadun toiselle puolelle. Välillä Paavo löytää pikkukolikon kaupan rappurallin alta, muuten hän täyttää aikaansa osallistumalla kaikkiin mahdollisiin kilpailuihin, kioskille kiikuttaa joka päivä läjän vastauskuoria - hän bingoaa, lottoaa, kenottaa, veikkaa, ostaa usein presidenttiarpoja ja vie kotona roskapussit - niistäkin etsii sattumat - aina kun käsky käy.

Anneli (kepu)ehti virassa ollessaan sanoa vain: "Puhun niin paljon kuin osaan!" - piipaa-autot tulivat ja kiikuttivat hänet välittömästi Brysseliin. Koulutukseltaan hän on turisti.


Mattia (kepu) luultiin valehtelijaksi, mutta Matti ei muistanut mitään. Matti oli dementikko, jolla myös jalat olivat hyvin kipeät. PIIPAA-PIIPAA- PIIPAA - hänet vietiin perhehoitoon. Suurperheyrittäjien maailmassa Matin pikkurempat eivät haitaa.

Sitten tuli tämä Mari (kepu), leikkisästi kepun Marinaadi.

- Rupeetko kuule pääministeriksi, mulla on vähän kuumat paikat ja täytyy paeta hetkeksi maan alle - ihan totta, se on hyvä homma: runsaasti timantteja, kultaa, mirhamia ja sillivoileipiä!

- Mut sitä mä just oon aina halunnu! -  Onks varma et kaikki on kunnossa?

- On se, ihan varmasti on! 

Muutaman kuukauden kuluttua Timo Laaninen talutti pakon edessä Marinaadin pois virkapaikalta ja antoi hänelle jotain puuhaa järjestääkseen luvan leikkiä lastensa leluilla. "Mutta varo naapurin Narsu-Patea, Narsu on joskus vähän omapäinen ja arvaamaton!" 
Voit klikata tätä kuvaa päästäksesi iltasanomiin. Toisaalta: voi jättää klikkaamattakin, omapa on asiasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)