maanantai 4. tammikuuta 2010

Yhteisellä matkallaVR on perinteikkäänä, mutta kehityksen kärjessä olevana yhtiönä ottanut testikäyttöön uuden drive in-palvelunsa. Palvelun jonka varsinainen edelläkävijä Suomessa on ilmeisesti Mcdonald´s-niminen hampurilaisputkaketju.

Asemarakennukseen ajo ei ollut ensimmäinen VR:n tämän palvelumuodon merkeissä suorittama testi, samanlainen koe suoritettiin Helsingin rautatieasemalla jo 90-luvulla. 

Viime vuonna tässä epäonnistuneiden kokeiden sarjassa oli surullisenkuuluisa Paavo Väyrynen & Kepulitis-yhtyeen kyytiin poimiminen jostain maaseudun toiselta puolelta.


Pakkohan tätä ennakkoluulotonta tuotekehitystyötä on ihailla, mutta silti toivoisi, että VR:n tuotekehitysosaston resurssit riittäisivät myös toisaalle. Nykyisin kun junaliikenne ei kestä Suomen ilmastoa. 

Ainakin eteläisen Suomen lähiliikenteen junat ovat myöhässä, jos on sade,helle, pakkanen, lehtikeli tai joku muu vuodenaikaan tai säätilaan liittyvä ilmiö, joka ei ole se  tyyni, puolipilvinen +19 celsius-astetta kesäkuun ensimmäisellä viikolla.


Sitä vastaan minulla ei ole mitään, että VR on aloittanut Helsinkiin pyrkivien matkustajien satunnaisen yllätyskuljetuksen Turkuun, sehän on ihan kaunis kaupunki. 

Siinä VR:n toiminta on joka tapauksessa ollut nuorekkaan ennakkoluulotonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)