keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Tolppamies

Teräsmiehenä tunnetuksi tullut yhdysvaltalainen Clark Kent vaihtaa supersankarin asun ylleen puhelinkopissa. Hänen suomalaisella vastineellaan, Tolppamiehellä, on epäilemättä huomattavasti vaikeampaa, meillä kun ei enää puhelinkoppeja juuri ole.


Tolppamies on tullut julkisuuteen esiintymällä ohiajaville junille tolpan päällä seisoen, pelkkään hankkija-lippalakkiin pukeutuneena. Hänen missiostaan ei vielä ole tullut tarkempaa tietoa, mutta asusta päätellen on mahdollista, että performancet liittyvät poliittisen puolueen markkinointiin.

Puolueen konsultit näyttäisivät tässä osuneen kultasuoneen, kun viimeaikaisista mm. Tekstariäijä, Nettiliukastelija, Säätiömies ja Rautakankee osoittautuivat selvästi epäonnistuneiksi kokeiluiksi. 

Tolppamiehen ns. pinnalle ponnahtaminen kesti peräti kymmenen vuotta, mutta lopussa kiitos seisoo, niinkuin sanotaan. Selvää puheenjohtaja-ainesta tämäkin.

(Kuva: Lusto.fi)

2 kommenttia:

  1. Eekäku se on ollut se "Hommoojamies". (Savonkielellä: Hommooja=Hankkija)

    VastaaPoista
  2. Ehdotuksesi vaikuttaa kieltämättä hyvältä. Linkki poliittisen elämän huipullekin on ilmeinen; sellaisia hommoojamiehiä, kun ovat.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)