perjantai 15. tammikuuta 2010

M.A.N.

M.A. Numminen täyttää 70 vuotta 12. maaliskuuta, joten aloitan juhlallisuudet hyvissä ajoin tällä klassisella, mutta aina ajankohtaisella hänen esityksellään, joka kertoo siitä kun...


6 kommenttia:

 1. Maurin ääni muistuttaa Olga-tätini torpan äänimaailmaa. Ihan sama narina oli keinutuolin jalassa, kun Olga kutoi sukkaa.

  Siis tämä oli parasta Nummista ikinä.

  VastaaPoista
 2. Kaikki Nummiset ovat parasta Nummista ikinä. Yksi suosikeistani on Donnerin elokuvaan M.A.N.:n säveltämä, Jarkko Laineen sanoittama ja Baddingin laulama "Laulu Suomesta", joka löytyy sekin You Tubesta.

  VastaaPoista
 3. PS Siinä ei tietysti ole tuota klassista lauluääntä, jossa on - kuten sanoit - aineksia myös suomalaisesta kansanperinteestä. Badding kyllä suoriutuu hyvin.

  VastaaPoista
 4. ...ja kuinka penakat tykkäävätkään Mauri Anterosta!

  Minustakin MAN on ollut hyvä mauste Euro Avenin, Irwinin, Veikko Lavin ja Jaakko Tepon kaltaisten, omaperäisen lauluäänen omaavien soppaan. Helka Hynninen tosin meinasi asettaa ahterinsa tämän laulukattilan kanneksi...

  Sitä Nummisen keskikaljabaarien puolustushöpötystä pidin kyllä kajahtaneiden touhuiluna koska olen nähnyt niin monen pehmeäpolviseksi keskarin vapautumisen jälkeen menevän...

  VastaaPoista
 5. Numminen on usein sellainen filosofi-provokaattori. Ollut monessa mukana, muutenkin kuin hienon lauluäänensä puitteissa.

  Helka-rouva kylvyssä olisi ollut karsea esitys, jos Numminen olisi sellaisen tehnyt.

  VastaaPoista
 6. Lisään tähän vielä, kun aina pruukaan niin nopeasti tyrkätä noita viestejä matkaan.

  Minulla on sellainen käsitys, että nuo keskikaljabaarit olivat aika tylyjä paikkoja, eikä romantiikka niissä oikein avaudu. Nummisen baarikirjaa en ole lukenut.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)