lauantai 30. tammikuuta 2010

Jos jos olisi totta

Suurten pottien arvonnan lähestyessä kuuluu pohtia, mitä tekisi jos...

Yleisen elostelun sijasta kysymykseen kuuluu vastata, että hyväntekeväisyyteen pistäisin paljon. No niin minäkin!

Marja Tiuralle ostaisin Finnairin 100 000 euron lahjakortin. Ehdoksi korttiin laittaisin kuitenkin, että kelpaa vain menomatkoihin. Älykkäänä ihmisenä hän osaisi silti suoriutua mahdollisista ongelmatilanteista neuvokkaasti.

Juha Miedolle kustantaisin haamukirjoittajan, jotta hänen blogiinsa saataisiin edes jotain sisältöä edellisvaalien kampanjoinnin lisäksi. Tekisi sinne sitten vaikka urheiluaiheisia runoja, tai mitä nyt pystyy aineksista kehittämään.

Persojen seuraavien eduskuntavaalien kampanjointiin ostaisin kolme rekkautollista Olvin keskiolutta ja tärpättiä tarpeen mukaan.

Jyrki Kataiselle sopiva voisi olla Taloustiedon aapinen, osat 1 ja 2 - tai oikeastaan ne voisi lahjoittaa suoraan puolueen kirjastoon -  kun taas Jutta Urpilaiselle lähettäisin aivan  tavallisen aapisen.

Alapääministerille ja Kaikkoselle  laittaisin kaksi euroa ja käytetyn purkan ABC:n pelisyvennyksen pokerikoneeseen.

Eduskunnan urheilukerhon päiväkerhotoimintaan lahjoittaisin mitälie parisataatuhatta. Ei se siellä taida niin tarkkaa olla.

Seniorikansalainen Lipposelle voisi laittaa pullon hihnapierun hajuista propaania ja "pahoittelut kaikesta"-kortin.

Monia muitakin poliitikkoja muistaisin, nämä nyt tuli vain nopeasti mieleen. Ja kavereita tietysti! Lähettäisin kiusallisen usein postikortteja, joissa lukisi: "30 astetta varjossa, hyvin menee! Miten siellä kotosuomessa, onko kylmä?"
_____

Illalla arvonnan jälkeen tuumaan vain, että mitä se minua hyödyttäisi, vaikka he voittaisivat omaksensa koko maailman, mutta minä saisin  sielulleni vahingon...


(kuva: iltalehti.fi)

5 kommenttia:

 1. Kävin lottoamassa, siis tältä koneeltani käsin ja pirtistä poistumatta, rahan tuhlaaminen on tehty helpoksi, mutta toisinpäin vain unelmaksi.

  Kirjoituksesi ironia oli tähän päivään nappiin ajateltu.

  Mietin kyllä tuota käytettyä purkkaa and EiBiiCii-aseman pokerikonetta, että kuinka ne mahtaa toisiinsa liittyä... eeku hetkinen, sekoitin siihen Kaikkosen ja sen "alapiäministerin", että sinä niitä varten sen purkan sinne varaisit, eli nyt ymmärsin: Työntäisit siis sen purkan koneeseen, että se jumittuu!

  Onnea kuitenkin "löttöön" niin kuin äetvaenoo peliä sanoi. Ja sanoi hän Himala-ravintolan levyautomaattitanssejakin , että "siellä ne pajatson tahtiin tuas tanssoovat..."

  VastaaPoista
 2. Niin, kyllä se siltä näyttäisi, että automaattiyhdistyksen hyväntekeväisyystoiminnalla on kytköksiä kepuun.

  Sitäpaitsi kusetin; en edes lotonnut!

  VastaaPoista
 3. Tuli tuossa vielä mieleen, että jos sinä voitat sen potin - sinulla kun on mahdollisuus - niin et laita niihin viesteihisi mitään kelikyselyjä Karibialta käsin!

  VastaaPoista
 4. Jeh, voitin! Sijoitin 6 euroa ja oli neljä oikein jolloin tililleni vyöryi mahtavat 10,60 euroa!

  Pakkastakaan enää ole kuin vaivaiset yhdeksän astetta, eli melkein kuin Karibian leppeät tuulet purttani keinutteleepi...

  VastaaPoista
 5. Sijoittajatkin tuota jo kadehtisivat; yli sadanneljänkymmenen prosentin tuotto pääomalle.

  Mutta minä voitin melkein kaksikymppiä jättämällä lottoamatta. Sen lappuni yleensä maksaa, silloin harvoin, kun viitsin vaivautua.

  Jollain kotkalaisella tuli ilmeisesti ahdasta lompakossa.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)