keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Lylyn talousteoria

Kansallisen kokoomuksen taloustietäjä Lyly Rajala. 
(kuva: mtv3.fi)


Helsingin Sanomien mukaan edustaja Lyly Rajala käytti eduskunnan budjettikeskustelussa puheenvuoron, jossa hän puhui Julkisen sanan neuvosto-nimisen värkin avaruuteen ampumisesta ja paskasta. 

Rajala perusteli ensin puhettaan kaltaisensa kokoomuslaisen kansanmiehen  arkiseksi tyyliksi, mutta pyysi sitten anteeksi, kun puhemies häntä huomautti.

Tällainen pikku-uutinen antaa mielenkiintoisen näkökulman siihen perusteellisuuteen ja tiukkaan asialinjaan, jolla kansanedustuslaitoksemme tulo- ja menoarvion laatimiseen osallistuu: "Julkisen sanan neuvosto ammuttakoon avaruuteen ja lehdistö kirjoittaa paskaa."


Onkohan tuo sitä uusklassiseen teoriaan perustuvaa talouspolitiikkaa?


Lylyn budjettikommentointi Hesarissa

2 kommenttia:

  1. Lyly voitaneen lähettää lykkimään avaruuteen täältä katsoen, mutta kun en ole Hesareihin käsiksi päässyt tilanteeni huomioon ottaen, joudun harhailemaan Riemukkaissa talouspoliittisissa uutisissa mututuntumalla. Ehdotan siis ikkunasta ulos katsomatta, että asennamme "kyöpelinvuorenjuurelle", Pikku-Parliamenttiin näitä kokeellisia rajaloiden esityksiä varten stimulaattorin, joka antaisi tuntumaa edellä kuvaamaasi prosessia silmälläpitäen...

    Osasinkohan järkevästi mielikuvateoriaani esittää koska olen aivan vieraassa paikassa ja niin helevetin väsynyt että nukahdan kohta ytähän... krooh...

    VastaaPoista
  2. Tarkistin asian: vanhoista eränkävijöiden hiihtovälineistä lyly oli se luistatettava, jota kalhulla lykittiin.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)