perjantai 25. joulukuuta 2009

15 minuuttia julkisuudessa

  

Kokoomuspopulismia:(iltalehti.fi)

Kansallisen kokoomuksen Raija Vahasalo-niminen kansanedustaja on paheksunut presidentin eläkettä ja ehdottaa, että sen suuruuden saisi kansa päättää; prosentteja lisää tai pois.


Kiitos Raija! Mitään näin vähämielistä en olekaan lukenut pitkään aikaan.


Ajatustasi voi toki halutessaan jatkaa eteenpäin ja siirtyä kansanedustajien palkkoihin, jotka kuitenkin ovat meille kansalaisille suurempi kuluerä. 

Ehdottaisinkin tässä, että sinun edustajan kuukausipalkkasi maksettaisiin kolmena ässäarpana. Saisi nähdä, muodostuisiko siitä se, mitä oikeasti ansaitset vai jotain aivan muuta.

Oikeaan ansiotasoon lienee kuitenkin hyvät mahdollisuudet. 


20 kommenttia:

 1. Täällähän voitaisiin tosiaan vaikka laskeskella, paljonko kansanedustajat meille tulevat maksamaan, mukaan lukien heidän eläkkeensä, avustajansa, eduskuntatalon ja sen lisäsiiven kulut, matkat jne.
  Jospa minä aloitan otteella valtion tämän vuoden budjetista:

  "Puoluetoiminnan tukemiseen esitetään 36 000 000 euroa. Määrärahasta 17 910 000 euroa on tarkoitus käyttää puolueiden poliittisen toiminnan tukemiseen. Siitä 12 prosenttia on tarkoitettu naisten poliittisen toiminnan tukemiseen ja 12 prosenttia puolueiden piirijärjestöjen toiminnan tukemiseen. Lisäksi määrärahasta 17 910 000 euroa on tarkoitettu käytettäväksi puolueille niiden tiedotustoiminnan ja viestinnän tukemiseen."

  Siis 36 miljoonaa pelkkään puoluetoiminnan tukemiseen. Naisten poliittiseen toimintaan menee tästä 12 prosenttia. On todella kannatettavaa, että sitä erikseen tuetaan. Loppu sitten kai menee miehille...

  van Vaari

  VastaaPoista
 2. Perkele, kuvia Suomesta! Ei ihme, ettei Hurstin joulujuhlassa ollut uutisten mukaan, kuin neljä niistä...

  VastaaPoista
 3. Nyt hävettää. Olemme Raijan kanssa käyneet saman lukion.

  VastaaPoista
 4. Ei sitä kannata hävetä, moni kävi lukion minunkin kanssani. Raija olisi tietysti voinnut käydä vaikka ammattikoulun autonasentajalinjan...

  VastaaPoista
 5. Setä Arkadia kirjoitti vuonna 2006:
  "IS:n selvittyksen mukaan pelkästään eduskunnan kanslian menot eli ns. käyttömenot ovat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana nousseet 18,5 miljoonasta 56,5 miljoonaan euroon. Nousu on ollut kymmenessä vuodessa yli 200 prosenttia! Koko eduskunnan kulut ovat kasvaneet samana aikana 41,8 miljoonasta 91,9 miljoonaan euroon."

  Tästä on siis jo yli kolme vuotta. Nykyisin eduskunnan kulut lienevät noin 120 miljoonan luokkaa.
  Kulut on muuten piiloteltu taitavasti eri momenteille niin, että tarvitaan erillinen selvitys, jotta kaikki miljoonat löytyvät. Eivätkä kaikki taida löytyä sittenkään.
  Demokratia on toki hyvä järjestelmä, mutta kyllä sen luulisi pienemmälläkin rahalla hoituvan.

  van Vaari

  VastaaPoista
 6. van Vaari,

  Ovat nuo esittämäsi luvut aika järkyttäviä. Toisaalta, kun täysin villissä asemassa olevasta eduskunnan päiväkerhosta, vai mikä urheilukerho se on, pystyy huijaamaan vanhan miljoonan verran, on selvää, etteivät laitoksen kulut ole pätevässä kontrollissa.

  VastaaPoista
 7. Riku, minkähän takia kirjoituksesi vieressä ja alapuolella on eläkevakuuttajien ja muiden huijareiden mainoksia. Onko sinun blogisi "suunnattu" eläkeikää lähestyville?

  van Vaari

  VastaaPoista
 8. Sitä täytyy kysyä kokkelilta. Itse olen nauranut itseni monta kertaa kipeäksi, kun oikein rienaa jotain, niin sen aiheen mainokset ilmestyvät sivulle.

  Tuossahan ei tosin eläkeläisiä mollattu.

  VastaaPoista
 9. Rix,rax sanoi joku ratas päässäni. No niinpä tietysti! Sinä kirjoitit presidentin eläkkeestä ja joku saakutin automaatti nappasi Googlen varastosta eläkefirmojen mainoksia. Googlelle on siis joku maksanut, mutta maksaako google sinulle?

  van Vaari

  VastaaPoista
 10. No johan nhyt on markkinat! Sananmukaisesti. Kun pikkuisen kommentoin, mainokset muuttuivat. Nyt ne tyrkyttävät pikavippiä. Tiedättekö, minne saatte, pikavippifirmat, työntää vippinne piikkilankaan käärittyinä? Ja laihdutusgeeliä tyrkytetään mtyös, ja henkilökunnan joululaghjoja. Näytänkö minä joltain köyhältä ja ylipainoiselta osastopäälliköltä, häh?

  van Vaari

  VastaaPoista
 11. En nyt jaksa kaivaa internetistä niitä sopimuksia, saiko niistä puhua. Yhtä tyhjän kanssa.

  VastaaPoista
 12. Jahas. Heti kun Riku astui kehiin eläkefirmat palasivat, plus joku Pasi Alpasino. Kokeillaan vasiten, muuttuuko mitään, jos kirjoitan tähän, että Volvo ja Saab ovat hyviä talviautoja ja että pankkeihin ei kannata rahoja viedä, mieluummiin ALKOO:n, jonka jouluvalikoimat hakevat vertaistaa. Alkon tuotteiden jälkeen voi piipahtaa merimatkalle Tallinnaan, jospa vaikka Viru-hotellis olisi tilaa.
  van Vaari

  VastaaPoista
 13. Häh, häh! Heti tarjottiin autoa huutokaupasta plus äänioppikirjoja. Mitähän tapahtuu, jos oikein toivoisin erotiikkaa ja seksileluja ja peräti pornoa?
  Entä senssipalstat? Haluaisin niin tavata 30-100-vuotian naisen, jolla on talous kunnossa ja joka tykkää tanssimisesta ja kaikesta kivasta. Kimppakiva sopii myös.

  van Vaari

  VastaaPoista
 14. Nyt rienaat itse! Muistanko väärin, että olet ainakin ollut itsekin mainosmies?

  VastaaPoista
 15. Tarjottiin heti suoraan hääkuvauksia ja lämminvesivaraajia. Niitähän tässä ollaankin vailla! Hitto, aina sitä vanhoillakin päivillään oppii jotakin uutta.

  van Vaari

  VastaaPoista
 16. Jopa tärppäsi: "Tule löytämään elämäsi nainen. Suomen suurin deittisaitti." Tarjolla on myös uimapukuja ja lakipalveluja. Kyllä nämä konnat osaavat!
  No, riittää tältä illalta.

  van Vaari

  VastaaPoista
 17. Enhän minä rienaa, Riku! Olen tosiaan entinen mainosmies ja minulla on alan koulutuskin, MAT. Sen verran ala vieläkin kiinnostaa, että kun löydän uuden systeemin, kokeilen sitä oitis.
  Sivumennen sanoen, löysin edullisia lämminvesivaraajia ja otan heti maanantaina sinne firmaan yhteyttä. Oma varaajani alkaa kohta falskata. Joten kiitos mainostilan lainasta! Näppäriä poikia ovat siellä Googlessa.

  van Vaari

  VastaaPoista
 18. Taidan tästä jo itsekin vetäytyä, siksi laitoin taas tuon kommenttien valvonnan päälle, joten eivät ilmesty oitis näkyviin. Joulupukkia, kun pelkään.

  Kiitos Vaari riemukkaista kommenteista!

  VastaaPoista
 19. Vaarille lämminvesivaraajasta tiedoksi, että minun putkimieheni korjasi oman lämminvesivaraajani mökillä vaihtamalla siihen kaksi osaa - toimii paremmin kuin uusi. Ja säästyi satoja euroja.

  VastaaPoista
 20. Kiitos vinkistä, Iines. Prutkimies saa täälläkin tutkia, ennen kuin hutkitaan.

  van Vaari

  ps. Kuka vielä sanoo, että mainonta on hyödytöntä? Riku rikastuu ja minä säästän satasia. Ja kaikki ovat tyytyväisiä.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)