sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Joulu tulla jolkottaa (K-18)

Pikku Taneli!

Muistat varmasti, että jouluaattoon ja lahjojen saamiseen ei ole enää kauaa!

Sitä et varmaan tiennyt, että maailmassa on olemassa runsaasti myös sellaisia piittaamattomia ja julmia vanhempia, jotka pelkkää itaruuttaan eivät kutsukaan oikeaa Joulupukkia, vaan jonkun halvan huijarin. - Toivottavasti sinun vanhempasi eivät kuulu heihin!

Pahimassa tapauksessa äijä voi oikeasti olla joku äidin salainen pussailukaveri, niinkuin siinä yhdessä joululaulussa, olethan sinä sen kuullut?

Sinun on siis hyvä varmistua pukin aitoudesta.

Kun lahjojenjaon hetki aattoiltana lähenee, käy laittamassa kengät jalkaasi. Mieluiten ne komeat monot. Tee se kuitenkin salaa, äiti voi kieltää jos huomaa.


Pukin saapuessa astut esiin ja yhdellä tarkalla potkaisulla monotat häntä jalkojen väliin! Pukin taittuessa kaksinkerroin, otat päättäväisen otteen parrasta ja tempaiset lujaa. Siinä se sitten totuus selviää, ainakin jos parta ja naama lähtevät irti. - Ei saa kuitenkaan potkaista liian kovaa, ettei pukki kuole, sellainen löysähkö hyvin suunnattu potku riittää.

Jos sinulle, pikku-Taneli käy niin huonosti, että vanhempasi näin paljastuvat ilkeästi huijaaviksi  ihmisiksi, sinulla on täysi oikeus huutaa kovalla äänellä, niin että naapuritkin kuulevat: PERKELE!

Hyvä Taneli, sinä olet fiksu poika! Toivottavasti saat lahjoiksi paljon villasukkia ja kalsareita!

2 kommenttia:

 1. "Toivottavasti saat lahjoiksi paljon villasukkia ja kalsareita..." ...ja sillivoileipiä senkin nulikka!!

  Taidan välittää tämän pakinasi ystäväni T:n pojalle Tanelille kauas Pohjoiseen...heh heh hee! Taneli on jo iso korsto ja jummartaa päivän panot.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Valto!
  Jos lähetät, niin täytyy ainakin olla aivan varma että poika nauraa, ettei sittenkin purskahda itkuun.

  Ja varmuuden vuoksi täytyy vielä huolehtia, ettei pääse laittamaan kenkiä jalkaan ennen pukin tuloa.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)