maanantai 7. joulukuuta 2009

Rauhaa, rakkautta ja muuta rähmää


(Kuva: mtv3.fi)Kokokansan, rakastettu Jukka Puotila sanoi tänään televisiossa toivovansa, että jouluksi olisi rauha, Samsung ja Sony. - No, meillä ihmisillä on niin monenlaisia maailmankatsomuksia.


Tuon rauhan tietysti, ja miksei tavallaan Sonynkin ymmärtää, mutta Samsung! Eivätkö niiden televisiot ole hieman huonossa maineessa?  Entä jos naapuri saa tietää, että minulla on Samsung?


Kuuntelin sitten uudelleen ja tarkemmin, kun tuli otettua vahingossa tallentimelle; Jukka sanoikin, että Samsungin hän toivoo uloskantohintaan. Mikä aiheutti uuden kysymyksen! Mitä tarkoittaa uloskantohinta?

No niin, nyt tajusin. Nykyään niitä ei voi muitta mutkitta viedä roskiskatokseen, jonkinlainen kierrätysmaksu pitää maksaa, kun ovat ongelmajätettä. Silti Jukan kertoma hinta on aivan liian korkea!  Kyllä kympin tai korkeintaan kahden pitää riittää!

Maailmanrauhan hintaa Jukka Puotila ei kertonut, mutta eiköhän sekin sieltä vielä tule, ennen joulua.

5 kommenttia:

 1. "Koko kansan rakastama..." niinkö?

  Minä en ole koskaan pitänyt Jukka Puotilasta vaikka lahjakkuutensa tietenkin myönnän. Eikä tykkäämiseni johdu hänestä itsestään eikä ammatistaan, enkä kiellä muiden häntä rakastamasta.

  Hän on "kuvaimitaatio" serkkupojastani jonka elämä meni syvimmässä määrin perseelleen jo nuoresta pitäen. Kierteli koko ikänsä vankiloita ja kuoli "huonosti", eli lakkasi hengittämästä, kun otti tarpeeksi viinaa ja tabuja...

  Oli paha seurata ihmisen rappiota, vaikka yritin pitää välimatkaa. Mutta väkisinhän sitä silloin tällöin törmättiin.

  Ymmärrän kyllä osan syistä, mitkä hänet sille tielle johdattelivat, mutta surkealta tuntuu ajatella hänen isäänsä, setääni, jolta peräti kaksi poikaa lähti täältä oman kätensä kautta. Setä, s. 1927, elää edelleen ja huokailee hänkin, kovia muutenkin kokenut, että kun tulisi kuolema ja korjaisi pois...

  VastaaPoista
 2. ...ja vielä: Jos se "ulos-kanto-hinta" liittyykin jotenkin UPM:n tai STORA ENSOON kun niitä rangaistiin supersakoilla kartellihommeleista?

  VastaaPoista
 3. Valto,

  Martti Innanen: "Jos minua kuoltuani sanotaan koko kansan taiteilijaksi, kuohuu vitutukseni vaahtona hautakummun kukkapuskille saakka. Silloin mikään ei ole mennyt perille." (wikisitaatit)

  Puotilan lavashow´n olen kerran nähnyt; esitys oli upea.

  Kuten vähän pelkäsinkin, en sittenkään ymmärtänyt "uloskantohintaa" takuuvarmasti oikein. Tuo ehdottamasikin kuulostaa ihan mahdolliselta.

  Noista surullisemmista asioista vielä sen verran, että raskasmielisyys se on, joka meidät suomalaiset tappaa. "Annetaan hevosten surra, kun niillä on isompi pää."

  VastaaPoista
 4. ...niin ja wielä tuosta Martti Huuhaan sanomisesta, että on hyvin on murjaissut, laittaakohan ihan hautakiveensäkin sen? Tietää limaisia aikoja hänen viimeisen sijansa lähistöllä tallustelijoille se; hänestä voi ajan mittaa koko kansan taiteilija tullakin.

  VastaaPoista
 5. Huuhaan huumori on käsittääkseni aika pitkälle syntynyt erilaisiin ilmiöihin kohdistuneesta rankasta vitutuksesta, jota taustaa vasten lausunnon voi ymmärtää.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)