tiistai 8. heinäkuuta 2014

Mediamaailman tärkein uutinen

Aluksi näytti siltä, että vain Yleisradion toimittajilta tuli löysät housuihin, kun kuulivat konserttien piknik-rajoituksista. Ei kestänyt kuitenkaan tovia kauempaa, kun kuoroon yhtyi lähes koko toimittajakunta: "Aikaa sitten olen Virosta käynyt hakemassa tilaisuuteen muutaman litran 80-prosenttista Saaremaata ja nyt meinataan piknikki kieltää. R-kioskilta oli tarkoitus hakea vielä paketti grillimakkaraa ja mukavaa päivää viettää kavereiden kanssa. Se siellä jatseissa vaan on kummallista, että soittavat sitä musiikkia niin kovaa, - sehän selvästi haittaa keskustelua, kun usein tärkeitäkin keskusteluja käymme!"

Järvenpään puistoblues syytti sekin kovaan ääneen "piknik-rajoitusta" yleisökadostaan. Varmaan sitten niin, mutta kuinka moni oikeasti haluaa siellä kuunnella Riku Niemi-Orchestraa, vaikka kuinka olisi vahvistettu, tilkitty ja tuettu erilaisilla artisteilla?  Ja se toinen syy yleisökatoon oli ehkä sittenkin epäinhimillisen kylmä sää.

Näihin on helppoa saada suuri yleisö mukaan: "taas näitä määräyksiä ja komentelua!" - Korjausehdotukseni surkeaan asiantilaan on hyvin yksinkertainen: Ostakaa mediatalot niille toimittajillenne vip-liput, niin saavat kunnon lärvit vetää juhlapaikoilla!

---

Jotain muuta, jossain muualla:

(Putte Wilhelmsson:  Alkoholilaki - suomalainen klassikko. )

7 kommenttia:

 1. Nuoren kuvaajana, vielä ennen Lontoon vuosia, oli festarit ja muut musajutut sitä parasta mitä laborantti pääsi tekemään. Ja sai siitä just sen verran rahaa, että viinat maksoi. Muuten tuli persnettoa filmikulujen jälkeen, vaikka kuvia julkaistiin valtakunnan suurimmassa nuortenlehdessä, rockmusiikin ajankohtaislehdessä ja paikallislehdessä.

  Sitten siellä suuressa maailmassa tajusi, että isoin raha on hömpässä, jota et pääse tekemään, jollei ole suhteita jotka kertovat paparazzille lahjuksia vastaan, missä raha liikkuu ja käy suosiolla satimeen.

  Niinpä piti tehdä oikeaa töitä, politiikka, talous, jolla maksettiin hömpötykset, muoti.

  Että jos valtakunnan mediassa mesotaan festareista, muuten kuin talouden pohjalta. Jota anniskelukin on. Niin asialla on pakko olla märkäkorvat, joita ei ole taloudelliset tosiasiat koskettaneet. Eli se, mistä se raha tulee. Vaikka kuinka on trendikästä ja hauskaa, niin vitun tylsä talous ja politiikka sen leivän loppupelissä tuo.

  ugh.

  VastaaPoista
 2. Voi faan että uugh. Sun linkki oli muuten hyvä. Täyttä asiaa.

  VastaaPoista
 3. Jos kohtuus olisi mahdollista, äänestäisin sitä. Siihen asti hyvin ymmärrän, että keikkajärjestäjät pyrkivät voitolliseen tulokseen näilläkin keinoin. Pari kallistakin kaljaa festarijuottoloiden tiskeiltä ei voi olla liiallinen uhraus niille, jotka liput ovat ostaneet.

  VastaaPoista
 4. Niin, pari olutta sen jälkeen kun omat eväät on nautittu. Niin se taisi ennen mennä?

  Sitä paitsi, VIP tiloihin ainakin pääsi ysärillä toimittajat ja muutkin välttämättömät retkut. Tosin kuulemma vain Rauman meren juhannus ne juotti känniin, ellei joku sitten sotkenut happoa joukkoon, jota kuulemma tapahtui jälleen kerran tuntemattomien lähteiden mukaan. Jopa oli VIPissö vipinää ja festarista tuli Suomen suosituin. Kunnes sitten...

  Muuten, näitä laitoin happoa booliin juttua löytyy. Mutta ei ehkä näin julkisesti. Muistan miten suhtauduit kuin kerroin tosi jutun eräästä kaupunginjohtajasta joka on hyvin lyhyt kokoinen.

  VastaaPoista
 5. Usein se tässä maailmassa on niin, että parhaat jutut täytyy jättää kertomatta, ei sille mitään mahda. Sakot blogikirjoituksen vuoksi olisivat turhauttavia, oikeudessakin joutuu päivän lojumaan.

  VastaaPoista
 6. Sakot kirjoittamisesta, katso mitä kävi Halla-aholle, mutta myöksin katso mitä kävi Hirvisaarelle. Kaksi varoittavaa esimerkkiä. Sana on todellakin vapaa.

  Kyllähän kaskuja, juttuja ja juoruja kerrotaan. Shellin baarissa. Mutta eikös tämä netti ole nykyinen shellin tai esson baari? Valitettavasti, sitä ei voi kontrolloida, kuka ne käy lukemassa, kun NSA luokittelee tekstit Googlen avustuksella.

  Ja ei meillä mitään yksityisyyttä ole.

  Mutta otetaan sille, jollain festarilla, kuulemma Kaustisella on lungi meno. Mutta en taida ehtiä sinne, kun loma alkaa vasta ensi viikolla.

  VastaaPoista
 7. Festareiden sijasta pienimuotoisemmat konsertit ja juutuubi käyvät minulle oikein hyvin. Tunnelman vuoksi saattaisin tietysti vaihtoehtoisesti käydä konsertissa, jossa huono äänentoisto pilaa äänen ja ihmiset tönivät. Steve Wonderia olisin voinut mennä katsomaan, jos ei siellä olisi niin paljon porukkaa, ja jos en olisi kuullut, ettei konserteissaan näe mitään.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)