tiistai 22. heinäkuuta 2014

Suurmiehiä

Ensi viikonloppuna Olympiastadionilla esiintyy peräti kahtena päivänä itse David Herzog, amerikkalainen evankelista ja parantaja. Iltasanomien mukaan hänen tilaisuuksissaan on tapahtunut äkillistä hiusten kasvua ja laihtumisilmiöitä. Tilaisuuksiin osallistuneiden hampaisiin ilmestyneet paikat eivät totta totisesti ole mitään amalgaamia tai muovia, vaan kimaltelevaa kultaa.

Sisäänpääsy on ilmainen, mutta tilaisuudessa kerätään vapaaehtoinen kolehti. Kolehtirahat saa kuitenkin takaisin jo yhdellä kultapaikalla, toinen ja kolmas ovatkin sitten puhdasta voittoa. Evästä kannattaa varata riittävästi mukaan. Jos painoa lähtee kovin paljon, saattaa alkaa hiukoa.


---

Huumori- ja pilailulehti Suomenmaa kertoo tietokirjailija Pekka Tuomikosken tekemästä Kekkosen saunakirjasta. Kekkonen kuulemma syntyi Lepikon torpan savusaunaan, Tuomikoski näkee siinä jotain raamatullista: "Onhan se kuin kotimainen jouluevankeliumi: suurmies syntyy vaatimattomissa oloissa Lepikon torpan matalassa savusaunassa, Tuomikoski kuvailee."

Äkkiseltään tuntuu jopa suurmiestä halventavalta teokselta. Me suuren johtajan aikana eläneet muistamme vielä selvästi, kuinka tähti syttyi taivaalle, ei syntynyt saunaan, vaan valmiiksi kaljupäisenä seimeen ja itämaan tietäjät toivat vastasyntyneelle maalaisliiton jäsenkirjan, balalaikan, villisian lihaa ja vodkaschnapseja.

---

 Kari Peitsamon muistamme erittäin ahkerasti levyttäneenä muusik levyjen tekijänä. Karilla on teologisesta tiedekunnasta ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen ilmeisesti jo monta opintopistettä plakkarissa, koska ilmoittautui Martti Lutherin työn jatkajaksi. Vaatimattomuus tietenkin kaunistaa, mutta kyllä mielestäni viimeistään toisen vuoden jälkeen Karin kannattaa ilmoittautua Jeesuksen työn kehittäjäksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)