torstai 17. heinäkuuta 2014

Johnny Winter Forever!
Rick Derringerin kappale Rock ´n Roll Hoochie Koo.8 kommenttia:

 1. Tämä on musiikkia, jota kuuntelin aikoinaan eli kauan sitten päivittäin. Hyvältä kuulostaa edelleen. Johnny Winter And live oli yksi suuria suosikkeja. Ja on edelleen. Siitä löytyy myös tämä kappale, jossa vallan erinomaista rytmikitaraa soittaa Rick Derringer, joka oli Winterin ohella yksi Albert Järvisen eniten arvostamia rock-kitaristeja. Alppu teki tämän biisin myös itse. Ehkä hiukan liian nopeatempoinen hard-rock versio, mutta lujaa kulkee. Alppu soittaa hyvin hendrixmäisen soolon. Myös Dave Edmundsin I hear you knocking on eräs tyylikkäimmistä rock-sovituksista ja olen kuulevinani sen riffissä jotain samaa kuin po. Derringer-Winter-versiossa.

  http://www.youtube.com/watch?v=odB1XRI5PNo

  http://www.youtube.com/watch?v=YTD5_FwdiBU

  VastaaPoista
 2. http://fi.wikipedia.org/wiki/Johnny_Winter

  Rest in peace.

  VastaaPoista
 3. Eipä löytynyt Winterin And Liveä kokonaisuudessaan Juutuubista. Eikä Derringerin vähän myöhemmin tekemää levyä "All american boy", joka ainakin silloin tuntui hyvälle. Broidi sen osti, kun kävimme vielä melko uudessa Epe´sin myymälässä Tampereella. Niiltä ajoilta (-73) kappale Derringerin esittämänä, Edgar on bändissä.

  Albertin versio minulta on mennyt ohi tai olin sen unohtanut. Tuo Edmundsin "Kuulen Koputukses" on minunkin muistojeni helmi. Kun sanoit, kyllä siinä samankaltaisuutta Hoochie Koon kanssa on.

  VastaaPoista
 4. C-kasettina se Derringerin levy oli, taisi tuo Winterkin jo silloin olla kasetilla. Meillä ( broidilla) oli soittimena pattereilla toimiva monokasettisoitin. Yhtä juhlaa oli, kun broidi osti siihen muuntajan, jolla sen pystyi kytkemään verkkovirtaan. Monta vuotta myöhemmin tulivat osamaksustereot, niissäkin aluksi vain kasettisoitin.

  VastaaPoista
 5. Sorry, muistivirhe taas. Rock&Roll Hoochie Koo löytyy Johnny Winter And studioalbumilta. Sekoitin sen Live Johnny Winter And levyn ensimmäiseen eli Good Morning Little Schoolgirl’iin, joka on Sonny Boy Williamson vanhemman biisi.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Winter_And
  http://en.wikipedia.org/wiki/Live_Johnny_Winter_And

  VastaaPoista
 6. Lueskelin linkkiesi takaa muitakin Wikipedia-juttuja Winteristä. Sieltä esiin nousivat mm. Muddy Watersin kanssa tekemänsä levytykset, joista vanha Mckinley Morganfield sai hienon nosteen elämänsä viimeisille vuosille, Grammy-palkintoja suosiota ja rahaa: "The albums gave Waters the highest profile and greatest financial successes of his life".

  VastaaPoista
 7. Rock & Roll Hoochie Koo - Rick Derringer ja Edgar Winter. Napakkaa kitaransoitantaa Derringeriltä. En yhtään ihmettele Albert Järvisen kehuja.

  http://www.youtube.com/watch?v=XdHnGyU1yJQ

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)