torstai 17. heinäkuuta 2014

Eikäkö, se on Kuusi Pistoolia.Tapahtumaköyhää on mediamaailmassa ollut, kuten aina tähän aikaan kesästä, kun toimittajat ovat lomilla. Uutinen on montaa kirjoitelmaa kuvaamaan lievää törkeämpää liioittelua, parempi sana usealle olisi uudelma tai uutihko.

 
 ---

Lehdet kyselivät vieroitusoireista, kun jalkapallokisat päättyivät. Ei auta, jotenkin tästä on yli päästävä. Melko varma kuitenkin olen, että myönteisellä asenteella ja eteenpäin katsomalla unohdan kaipuun ja haikeuden kisoja seuraamistani paristakymmenestä minuutista ihan kohtuullisessa ajassa.


 ---

Iltapäivälehdet kelpuuttivat paremman puutteessa uutiseksi jopa joensuulaisen kunnanvaltuutetun paheksunnan jostain jossain konsertissa. Vanha ihminen kun käy nuorison joukossa, tietenkin hän  säikähtää, ja vaikkei tässä tapauksessa niin säikähtänytkään, niin sai ainakin nimensä julkisuuteen. Lieneekö edes epäilystä, että löytyy eduskuntavaalien ehdokaslistoilta. 

Minun nuoruudessani oli paaljon paaaljon hurjempaa. Poliitikot estivät Sex Pistolsin konsertin Suomessa, koska nuorisomme olisi mennyt piloille. Kylmä hiki otsalla pitää poliitikkoja jälkikäteen pelastuksestani kiittää. 

Provokaatio oli yhtyeellä kieltämättä hallussa, vaikka, vai pitäisikö sanoa koska, se oli täydellisen tekemällä tehty teollinen tuote, jonka jäsenet saattoivat hyvinkin jäädä historiaan kaikkien aikojen huonoimmasta soittotaidosta. Sex Pistols oli 70-luvun The Monkees, jonka keino tehdä fyffeä ei enää ollut kaikkien miellyttäminen, vaan asiakassektorin ulkopuolisten ärsyttäminen.  Mutta ovathan ne kaksi tai kolme kappaletta edelleen hyviä lajissaan ja hauskoja katsella juutuubista. Yhtyeen laulajaksi valitun Johnny Rottenin naamanilmeet pelottivat epäilemättä löysät housuun vanhemmilta täti-ihmisiltä, olivat sitten miehiä tai naisia, tai vähän nuorempiakin.  Yhtyeen kappale "Jumala sheivatkoon kuningattaren", helskytteli epäilemättä ihanasti saarivaltakunnan konservatiivien sisikuntia.

Kun Ramones-yhtyeen viimeinen alkuperäisjäsen kuoli, kuuntelin siltä pitkästä aikaa ne suosituimmat kappaleet. Pliisuilta tuntuivat.

---

Tulevat eduskuntavaalit kirvoittavat varmasti monenlaisia mielenkiintoisia ulostuloja.  Erityisellä mielenkiinnolla odotan kokoomuksen Raija Vahasalon yhteiskuntapoliittisia kannanottoja. Hänethän me muistamme esimerkiksi ehdotuksesta, jonka mukaan entisten presidenttien eläkkeiden suuruudet pitäisi alistaa kansanäänestykseen jokaisen kohdalta erikseen.
4 kommenttia:

 1. On muuten tänään, 17.7 semmoinen uutispäivä, että joudut kirjoittamaan koko höpätsyn uudestaan.

  Tosin tämä oli hyvä kirjoitus, että sen takia ei, vaan,

  uutispuuro, se aamun käynnistäjä

  VastaaPoista
 2. Kyllä uutisia on ollut, mutta toisaalta tapahtumia on maailmalla aina, jos joku niitä vain ylöspränttäisi ja uutisiksi kirjoittaisi. Kesälomien aikana on hiljaista.

  VastaaPoista
 3. Kesälomat todellakin ovat hiljaista aikaa. Tänään opin, että Armi Kuusela tulee Muhokselle tapamaan vanhoja kavereitaan. Odotan innolla sitä elokuista päivää, katso kuvat.

  VastaaPoista
 4. Tuota en ollut kuullut,mutta vähän noloa on kun googlasin Armia ja heti toiseksi vaihtoehdoksi antoi "Armi Kuusela kuollut".

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)